באשכול הזה אתם מוזמנים להציף דברים שבלבלו אתכם בתחילת הדרך, או להציע שיפורים לחווית משתמשים חדשים. אני גם אפרוט דברים שנעשו עד כה ודברים שאני שוקל לבצע.
כמשתמשים מנוסים, יש דברים שאנחנו לוקחים כמובן מאליו שהם לגמרי לא טריוויאלים למשתמש חדש. אז מעת לעת אני בוחן את חווית ההתמצאות הראשונית בתרומה למפת ישראל.
שיפורים בבחינה:
חידוש ה-pins בפורום כך שמשתמש חדש יגיע להנחיות והקישורים החשובים בקלות. (דיון)
אתחיל בזה שהייתי רוצה שיפנקו אותי בקפה (כמו שמופיע בתיאור של אפליקציות ב־F-Droid), כלומר שיהיו לנו מפגשים כי על התרומות שלי לא הייתי רוצה להסתפק בהערות.
ושני דברים שבלבלו אותי:
לא לדעת בדברים שמצאתי באפליקציה מה בא מנתוני OpenStreetMap ומה מקבצי הנתונים של האפליקציה, כמו תרגום לעברית.
זה לא משהו שבאמת הייתי קורא לו מבלבל, אבל פתיחת הערות מפה על שינויים דרושים בלי לחשוב שבעצם מי שיכול לעשות את השינוי זה אני ב־iD או אפליקציית מיפוי.
מפגשים יכול להיות נחמד אבל אני אתן את הבמה למישהו אחר לארגן כאלה.
על איזו אפליקציה מדובר? עד כמה שידוע לי כל המידע של Osmand/Comaps מגיע מ-OSM.
אם אתה מדבר על IHM/Mapeak זה יותר הצעה לשיפור לאפליקציה עצמה וזה ברמת @Harel_M ו- @zstadler. אבל מכיוון שהרבה משתמשים חדשים מגיעים משם אולי נכון לתקשר למשתמש שהם יכולים לערוך באופן מלא ב-iD, אולי ע"י קישור ל-HE:Israel - OpenStreetMap Wiki או מתן הסבר בסגנון. (אולי איזשהו כפתור קטן של “עריכה מתקדמת” שפותח דף הסבר).
מדובר במשהו שקרה לי פעם באפליקציית Organic Maps שחלק מסוגי נקודות העניין היא כתוב ברברס. בינתיים עברתי ל־Osmand שהיא יותר עשירה בשמות נקודות עניין, אבל היא אינה אפליקציה מתאימה לשינוי שמות רחובות או הוספת בניינים.
לזכותה של Organic Maps יאמר שמצאתי בטבלה של סוגי נקודות עניין הפניה לאפליקציות שניתן לערוך באמצעותן.