Właśnie się zabrałem za napisanie, że po sprawie bo zauważyłem, że usunął. Dlatego warto dać znać, że się posprzątało by ktoś inny się nie fatygował na darmo.
Poprzednio był podobny przypadek i było kilka takich kont. Czyżby możliwa powtórka z rozrywki, że tych kont znów będzie kilka.
Może po studentach przyszła pora na półkolonie w ferie zimowe z OSM? Dobrze, że społeczność dość aktywnie monitoruje zmiany i edycje takich początkujących wandali da się jeszcze łatwo wycofać.
Dostałem na PW, nie analizowałem tego mocno, zgłaszjący zgodził się bym na forum dał
I got info from other Lithuanian mappers about strange change of Poland-Lithuanian border (Changeset: 162863389 | OpenStreetMap). Reverted that one back, but you might want to check his other changes in other side of Poland.
Usunąłem nieistniejący wg UTK i GUGiK przejazd kolejowy. Użytkownik Yog Sot | OpenStreetMap stwierdził, że przejazd istnieje, mimo braku kontry (tj. przedstawienia innych źródeł). Sam komentarz przeczący nie jest dowodem moim zdaniem - Changeset: 165234865 | OpenStreetMap
Usuwam bo nie ma ani w projekcie (podkład jest z 2022/2023 przynajmniej) i w wykazie przejazdów Urzędu Transportu Kolejowego. Zapytałem o zdjęcie, więc może się doczekam. Na orto z 2024 roku tego przejazdu tam nie ma, mimo robót torowych (GK-FOTO.6201.26.2024, godło: N-33-130-D-a-2-3)
@Anas_masuris natomiast często mapuje wyłącznie o planowane prace, zanim te prace faktycznie następują i nikogo sie nie pyta o zdanie cyz potwierdzenie, tylko działa metodą faktów dokonanych, tak w kwestii weryfikacji.
To, że kiedyś był tam przejazd, to wiem. Tylko się pytam, gdzie tu jest infrastruktura charakterystyczna dla przejść - krzyż św. Andrzeja, płyty betonowe pomiędzy szynami i międzytorzu, ew. labirynt. Jeśli masz stamtąd zdjęcie, to proszę o jego wstawienie