הצעה: הנחיות חדשות למקומות

כרגע, רוב המקומות (ערים, כפרים וכו) בארץ משוכפלים:

הדבר סותר את עיקרון ה- one feature, one element וגורם לכל מיני בעיות כגון שכפול בתוצאות החיפוש ושכפול רנדור. התיוג הנוכחי גם משתמש בתגיות לא תקינות (למשל landuse=residential ענקי המקיף כל עיר, גם באזורים שהם לא אזורי מגורים, או admin_centre שאינו admin_centre)

לדעתי אין סיבה שלא נתיישר עם המקובל בשאר העולם. אני מציע שנשנה את הנחיות הוויקי ושלאט לאט נתחיל ליישר את המקומות לפי המוסכמה החדשה.

ההנחיות המוצעות:

• לכל מקום יש בדיוק node אחד עם תגית place=* ולעולם לא יותר מזה, ה-node הוא במרכז המקובל של המקום.
  • את ההיקף של המקום מתייגים באחת מ-3 צורות:
    1. במידה ויש למקום יחס מסוג boundary=administrative כלומר גבול שיפוטי רשמי שיובא לOSM, דואגים שה-node הוא label באותו יחס.
    2. במידה ואין למקום boundary=administrative אבל יש לו היקף שהוא פחות או יותר בר אימות, משתמשים ביחס מסוג boundary=place ודואגים שה-node הוא label באותו יחס.
    3. במידה ואין היקף מוגדר היטב ניתן להסתפק ב-node בלבד.

דגשים:

• לא יהיה יותר landuse=residential יחד עם place=*. אם מדובר במקום מגורים קטן ונטול boundary=administrative, והממפה לא מעוניין לסמן את ה-landuse בנפרד, הוא יכול להשתמש בצורה לעיל2, ולהוסיף boundary=place + landuse=residential על אותו ההיקף. כאמור, למקום תמיד יהיה אך ורק place node אחד.
  • לא יהיה place=* על היחסים. עקרונית ההנחיות העולמיות מאפשרות place=* על boundary=place וגם מאפשרות place area ללא place node אבל אני מציע שנידבק לשלושת המקרים למען הפשטות והנוחות. כך יהיה בדיוק node אחד עם place=* לכל מקום.
  • משתמשים ב-label ולא ב-admin_centre כפי שנהוג היום. עיינו כאן לרציונל.

שיח קודם:

דוגמה מניו יורק למקרה 1 שכנראה יהיה הנפוץ בישראל:

הציטוט המרכזי מ- place=*:

Populated places are sometimes mapped as both areas and nodes to record both the outline and the point that is commonly understood to be the centre. When a settlement is mapped both as an area and as a node, the two can be combined into a relation to make clear they refer to the same place: When the area corresponds to an administrative boundary, the place node can be added to the relation with a role label role (example). When the boundary is not an administrative boundary (but can still be verified), use boundary=place instead (example).

3 Likes

ביליתי כמה שעות לאחרונה בטיפול בבעיה ברמת החיפוש.

בגדול ההמלצה שלי היא ליצור “יחס” שמכיל נקודה וקו(ים) שמתאר את האיזור המתאים.

חשוב לזכור שזו לא בעיה שקיימת רק בישראל, אבל אין מניעה לא לסדר את הנושא בישראל.

למען הסר ספק, זאת בגדול ההצעה.

מקרה א:

מקרה ב:

במקרה ג היחס חסר אז יש רק את הנקודה.

בהצעה, אך ורק הנקודות נושאות place=* ויש בדיוק תגית אחת כזו לכל מקום.

עדכנתי את המלל המקורי והבהרתי את זה.

מכיוון שהשינוי גדול:

• אני מקפיץ את האשכול ומזכיר לכתוב התנגדויות אם יש
  • במידה ואין, אני אעדכן את הוויקי ואעשה את השינוי מדגמית רק על כמה מקומות כדי לוודא שזה לא מציף בעיות
2 Likes

Sorry as I thought this was already agreed on I had started doing this in the north.