Створення ГО "OSM Україна"

Спільното,
мені здається (насправді я переконаний), що нам варто повернутися до питання реєстрації власної громадської організації.
Що воно дає:

  • можливість офіційно стати local chapter OSM;
  • можливість офіційно писати запити до органів влади та бізнесу:
  • можливість бути не просто спільнотою, а офіційною особою в будь-яких процесах.

Це не страшно та не потребує надмірних зусиль - я ще у позаминулому році зареєстрував власну ГО “Стартап.Ін.Юей”, а зараз допомагаю з реєстрацією ГО “Stop mapaganda!”, тому можу допомогти/взяти на себе подачу заявки та підготовку документів.

Пропоную обговорити та зголоситися, хто хоче стати співзасновниками ГО (мінімум 2 особи, максимум - необмежено).

2 Likes

@AlexRiabtsev ти ж розумієш, що з реєстрацією ГО та набуття статусу Місцевого Осередку OSMF ця ГО стане офіційним представником ОСМФ в Україні?

Чи готовий ти зануритись в судові тяганини стосовно того, що на Головній на мапі щось не так? Не на openstreetmap.org.ua, а саме на openstreetmap.org. :man_shrugging:

Як то кажуть – не на часі :face_with_head_bandage:.

Приведу тут цитатту

це ж саме буде стосуватись й ГО. Так що, я б не поспішав.

я відповім, що не певен, що хтось буде подавати до суду, а крім того, ми можемо у Статуту прописати, що НЕ відповідаємо на судові позови до OSM. Нехай судяться з OSMF.

Ой, а шо ж так, як до справи, так — в кущі. Тут, або хрестика треба зняти, або труси вдягнути. :face_with_hand_over_mouth:

Потрібно більше юридичних деталей, бо стати співзасновником і відгрібати потім за умовні “ереговані вулиці” мало кому сподобається.

2 Likes

Чекай, чому у кущі? Є «субординація» - нема сенсу подавати на ГО, якщо воно ні на що не впливає.

Цей топік для того, щоб зрозуміти інтерес, а далі вже будемо ініціативною групою пропрацьовувати деталі.

От про це також хотілося б почути докладніше.

  • Як?
  • Що?
  • Для чого?

профіти та можливі ризики…

як - онлайн реєстрація ГО через сайт МінЮсту
Що - ГО
Для чого - написав у першому повідомленні, але можемо доповнювати

Ха-ха. Дуже смішно. Давай серйозніше, будь ласка. Це справа не для пересічних осіб.

Я хочу почути від тебе докладні, розгорнуті відповіді на поставлені питання.

я реально не розумію, що ти хочеш почути ¯_(ツ)_/¯

Нині день загострень в українському сегменті OSM? :wink: Вже ж наче не одноразово піднімали це питання і в чатах, і в обговореннях. Є купа моментів де плюшок менше проблем. ГО зробити не проблема, вже досвід такий був, проблема потім ним «рулити» і головне — що це нам дає? У нас жодного представника в «керівних органах партії», ми крім «галасу» не можемо запропонувати ні технічної ні фінансової допомоги для «ліваків в ОСМ».
Зате для локальних «борчунів з похмілля» у фейсбук це буде стала і гарна мішень. Бо для всіх стане зрозумілим «хто в хаті невістка».
Якщо «запахло грошима» так і кажи, бо оці декларації ми ж проходили, і вони нам нічого не дадуть.

1 Like

Зайдімо з іншого боку.

Розкажи тут нам всім, що таке Local Chapter і які у нас виникають переваги від його створення? — Плюси-мінуси, підводні камені… Чи ти вивчав це питання?

Бо ГО зареєструвати то як “два пальці аб асфальт”, хоча ні — там ще Статут треба створити, бо типовий не годиться, установчі документи та й інше.

і що це дасть? мені офіційно DWG відповіла що вони клали на закони України і бачать усе так як їм самим бачиться: росіяни масово писали скарги на повернення назв на українську мову і він робив реверти, Енді Таунсенд до якого жодні адекватні слова не доходять, він просто підтримує росіян