Спільното,
мені здається (насправді я переконаний), що нам варто повернутися до питання реєстрації власної громадської організації.
Що воно дає:
можливість офіційно стати local chapter OSM;
можливість офіційно писати запити до органів влади та бізнесу:
можливість бути не просто спільнотою, а офіційною особою в будь-яких процесах.
Це не страшно та не потребує надмірних зусиль - я ще у позаминулому році зареєстрував власну ГО “Стартап.Ін.Юей”, а зараз допомагаю з реєстрацією ГО “Stop mapaganda!”, тому можу допомогти/взяти на себе подачу заявки та підготовку документів.
Пропоную обговорити та зголоситися, хто хоче стати співзасновниками ГО (мінімум 2 особи, максимум - необмежено).
я відповім, що не певен, що хтось буде подавати до суду, а крім того, ми можемо у Статуту прописати, що НЕ відповідаємо на судові позови до OSM. Нехай судяться з OSMF.
Нині день загострень в українському сегменті OSM? Вже ж наче не одноразово піднімали це питання і в чатах, і в обговореннях. Є купа моментів де плюшок менше проблем. ГО зробити не проблема, вже досвід такий був, проблема потім ним «рулити» і головне — що це нам дає? У нас жодного представника в «керівних органах партії», ми крім «галасу» не можемо запропонувати ні технічної ні фінансової допомоги для «ліваків в ОСМ».
Зате для локальних «борчунів з похмілля» у фейсбук це буде стала і гарна мішень. Бо для всіх стане зрозумілим «хто в хаті невістка».
Якщо «запахло грошима» так і кажи, бо оці декларації ми ж проходили, і вони нам нічого не дадуть.
Розкажи тут нам всім, що таке Local Chapter і які у нас виникають переваги від його створення? — Плюси-мінуси, підводні камені… Чи ти вивчав це питання?
Бо ГО зареєструвати то як “два пальці аб асфальт”, хоча ні — там ще Статут треба створити, бо типовий не годиться, установчі документи та й інше.
і що це дасть? мені офіційно DWG відповіла що вони клали на закони України і бачать усе так як їм самим бачиться: росіяни масово писали скарги на повернення назв на українську мову і він робив реверти, Енді Таунсенд до якого жодні адекватні слова не доходять, він просто підтримує росіян