Dołożyłem duże zadanie związane ze żłobkami - wymaga dokładności, ale jest do zrobienia.
5631 żłobków jest w rejestrze państwowym. Część jest zawieszona, części nie udało się zlokalizować po adresie (korzystałem z Nominatima) - w zadaniach znajduje się:
Dlaczego to proponuje wyrzucić addr:city:simc i addr:street:sym_ul? Nie mam na ten temat opinii, nigdy tych tagów nie ruszam, ale żeby zatwierdzić zmianę muszę niestety to zrozumieć.
Adresy są zastępowane wartościami z danych urzędowych - żeby użytkownik mógł zweryfikować czy na pewno poprawnie dopasowano adres.
Tak samo może się zdarzyć sugestia zastąpienia nazwy ulicy nazwą błędną - przy skrótach typu generał/ksiądz/al. - starałem się poprawić na ile mogłem, ale są błędy. Niektóre dane urzędowe jako nazwę miejscowości podają również dzielnicę .
W bazie danych urzędowych nie znajdują się wartości tagów simc i sym_ul, nie szukałem dokumentacji co one oznaczają, bo nie chciałem ich dodawać do nowych punktów (szybkie sprawdzenie na Wiki nie dało rezultatów).
Bo nadpisuję nazwę ulicy i miejscowości z danych urzędowych, w których nie mam jak łatwo pobrać nowej wartości tego tagu.
EDIT:
Te wyzwania generuję wspólnym skryptem, te z urzędowym adresem lądują w bliźniaczym wyzwaniu - nowe lokalizacje.
Cześć, dziekuję za informacje tutaj i namiary na ten wątek, następnym razem dorzucę wyzwania też tutaj. Mamy też dwa inne: MapRoulette, MapRoulette, związane z drogami.