No i o to mi właśnie chodzi, że nie ma. (I tak samo na DK55 i DK89 w mojej interpretacji też nie ma.)
Ale o ile dobrze rozumiem, co postuluje @pavvv to on tam w Lublinie też dałby _link. Ty też napisałeś, że w takich miejscach (jeżeli prowadzą tylko do motorway i nigdzie indziej się już nie da zjechać) to mógłbyś dac _link. (No chyba, że dopuściłem się nadinterpretacji.)
Moja interpretacja opiera się na tym opisie z wiki:
- The _link tags are used to identify linking ways such as slip roads/ramps and “channelised” (most commonly physically separated) at-grade turning lanes connecting the through carriageways/through lanes of highways to other roadways of all types, where the linking way is not the main line of either of the highways being linked but forms the connection between them.*
I starałem się to zobrazować też rysując “sytuacje A i B”.
W sytuacji “B” mamy właśnie do czynienia z “main line of one of the highways” i dlatego proponuję tego nie oznaczać jako link. Tak jak to jest na zalinkowanych przeze mnie przykładach czeskich i węgierskich.
Moja propozycja jest następująca:
_link to bezsprzecznie jednokierunkowe (i często jednopasowe) łącznice wjazdowe/zjazdowe z autostrad i dróg ekspresowych. To, czy dalszy odcinek od połączenia się tych łącznic oznaczamy jako link, zależy od tego, czy leży on w ciągu jakiejś konkretnej drogi (o nadanym numerze, z oznaczonym w terenie kilometrażem).
Jeżeli leży, to _link kończymy w pierwszym możliwym miejscu, czyli najczęściej w miejscu połączenia/rozwidlenia się łącznic. I taka sytuacja odnosi się do węzłów np. A4/A18, A1/S10, S12/S17, S7/DK89, S7/DK55, A1/DK96.
Jeżeli nie leży w ciągu jakiejś konkretnej drogi, i prowadzi do skrzyżowania z drogą poprzeczną, to oznaczamy go jako _link aż do tego skrzyżowania.
Dodatkowe uzasadnienie na podstawie oznakowania dróg:
Na autostradzie mam oznakowanie węzła mówiące, że np. w tym miejscu zjadę na drogę nr 55 albo drogę nr 408
W przypadku węzła S7/DK55 od razu ląduję na tej właśnie drodze 55, dlatego od miejsca połączenia ewidentnych jednopasowych łącznic ta droga już nie powinna być oznaczana jako łącznica.
W przypadku węzła A4/DW408 w miejscu połączenia łącznic nadal nie jestem na drodze nr 408, więc ciągniemy łącznicę aż do skrzyżowania z tą drogą (lub do najbliższego miejsca, w którym można skręcić gdzieś indziej).
Mam nadzieję, że na podstawie powyższego opisu da się zrozumieć, co mam na myśli i jak postrzegam różnice między dyskutowanymi węzłami.