Z zastrzeżeń: część z nich wymaga po prostu udokumentowania na wiki.
Jak nie jest jasna sytuacja to lepiej otworzyć notkę i czekać na sprawdzenie na miejscu. Lepiej nic nie zrobić niż zepsuć.
Jak by ktoś używał i chciał to mogę listę zregenerować, dajcie znać w razie potrzeby. Zwłaszcza jak są na liście podejrzanych jakieś wartości które są sensowne i zostały udokumentowane.
Jak ktoś widzi na liście wartości które mają sens, nie mają pokrycia w usokumentowanych wartościach shop a sklep istnieje: zachęcam do udokumentowania na OSM Wiki. Mogę pomóc.
Można też sie zapytać na szerszym forum czy nie ma lepszego tagowania. Też mogę z tym pomóc.
@Mateusz_Konieczny, zrobiłeś kiedyś z kolei uwagi do wymyślonego przeze mnie shop=beauty_supply, którego na obecnej liście nie ma. Uwagi wciąż wiszą, czy można uznać, że nie kwestionujesz już takiej wartości?
nie wiem czemu nie ma, sprawdzę. Co do konkretnych notek: napisałem, ale zaczyna mi to na w miarę sensowne wyglądać, choć widzę alternatywy (strony na wiki nie planuję robić)
Ostatnio zauważyłem brak tagu dla wyspecjalizowanych sklepów ppoż. Nie znam ich popularności za granicą, ale w Polsce oprócz wyspecjalizowanych hurtowni widziałem nawet sklepy „dla strażaka” dostępne z ulicy.