valhek

Hoe tag je een valhek. Ik bedoel een houten hekje dat meestal van hout is. Staat in de bossen om vee tegen te houden. Is schuin geplaatst om te zorgen dat het hekje dichtvalt.
Is dit soms een drop-gate?
Groeten Lupien

Ik tag die altijd als gewoon een gate. Op de wiki staat er trouwens ook een foto’tje bij van precies zo’n hekje als je bedoelt, dus gate lijkt me goed genoeg, dan toch?
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:barrier%3Dgate

Hooguit zou het via een gate_type= tag nader kunnen worden gespecificeerd, zoals dat bij fence_type gebeurd, maar dan ben je een van de weinigen: http://taginfo.openstreetmap.org/keys/gate_type#values

Sander,

Dit voorbeeld heb ik gezien. Hier is sprake van een hekje als onderdeel van een groter hek.
Geldt dit ook als alleen een valhekje van ongeveer 1 meter getagd moet worden?

Een gate is een gate in mijn ogen. Of die nou 1 of 5 meter breed is doet verder niet ter zake.
“A section in a wall or fence which can be opened to allow access.” voldoet voor gates van alle breedten.

Die op het plaatje zijn eigenlijk 2 gates die sommigen (gaat mij iets te ver) ook als zodanig mappen met een apart path voor het kleine hekje.

Lupien, het kan ook de variant foot=yes, access=no zijn om andere vervoerswijzen tegen te houden. De grote doorgang is dan niets anders dan een dienstingang, dus access=no. Ik zie de schuine plaatsing gewoon als een variant op een veer, die ga je toch ook net taggen :wink: De zwaartekracht doet hem dicht en maakt het ook voor fietsers lastiger om de poort illegaal te passeren, dus foot=yes Maar wel twee gates mappen op aperte nodes en een afrastering. Volg link http://www.openstreetmap.org/#map=19/52.05476/5.10631 en nee geen afrstering slechts een poort en een boom.

Ik ben er dan zo een …

Hier heb ik een footway concrete met hek, een track met hek en een path met cattle grid voor de MTB, naast elkaar.

Bij barriers worden maar al te gauw vervoersvormen vergeten te taggen.
Path in nederland staat ook open voor single track motor_verhicles, en dat kan lastig zijn voor routering, nu of later. Een.
http://mijndev.openstreetmap.nl/~allroads/mtm/?map=mofaways&zoom=19&lat=52.81687&lon=6.41375&layers=B000000TTFFFTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTF

Allroads, correct, micro mappen. Wat is een Familiepad, betonnen verharding door het bos goed voor kinderwagens en hoge hakken ? Dan mag ik er niet lopen.

Het spijt me verschrikkelijk, maar ik ken voldoende fietspaden met een valhek. De genoemde relatie ‘fietsers’ en ‘illegaal’ begrijp ik niet.