Обележавање назива улица и повезивање са Адресним регистром

Dodao sam podršku da može po 10 ulica u naselju da se skine kao .osm i da im se dodaju “ref:RS:ulica” tag ukoliko se geometrija ulica u RGZ i OSM slažu i ukoliko im se imena 100% poklapaju. Dodao sam danas 2 naselja u opštini ADA, videćemo sutra kako je ispalo, ali ovako nekako: OSMCha. Dosta ovo deluje brzo - nije sa pola mozga da se radi kao adrese, ali svakako mogu brzo da se povežu ulice koje se već slažu, a da se posle gleda ono što se ne slaže (što je teži posao). Isto je kao i za adrese - odete na naselje koje želite da conflate-ujete, otvorite JOSM i u dnu stranice je dugme sa po 10 ulica koje kada kliknete ćete dobiti 10 ulica u JOSM-u koje treba pregledati i upload-ovati. Uskoro ću da napišem i uputstvo.

Dodao sam i filtere na toj istoj stranici sa naseljima.

http://qa.poole.ch/ je strava, ali on nema uvid u RGZ ulice, tako da je samim tim limitiran. Najbolje bi bilo kada bi imali alat koji zna gde je RGZ ulica i gde je na istom mestu OSM ulica koja nema ime, pa ukazuje na takve ulice! Ovaj moj izveštaj trenutno prikazuje ako ima OSM ulica i nema “ref:RS:ulica”, ili uopšte nema ucrtana OSM ulica, ali ne i ako nema ime. Eto prilike za takvu vizuelizaciju, ako neko želi da se oproba:)