Здравейте! От дълго време се каня да вкарам границите на кметствата в България като admin_level=8. Географските слоеве, които имам са заети от публични портали на министерствата. Въпросът е, че границите на общините в OSM и тези от официалните правителствени източници меко казано не съвпадат. Може да използвате един от официалните портали на кадастъра, за да направите сравнение, например тук http://geonames.cadastre.bg/. Потърсете границите на община Кубрат или Несебър, където огромни парчета са на територията на грешната община.
Вече минах прези всички релации на общините и place на селищата, като им сложих правилните тагове за ЕКАТТЕ. Тъй като имам желание OSM да стане де факто платформата за изтегляне на подобни данни за България, много ми се ще тези грешки да бъдат поправени. Имам време и желание да направя това.
За целта искам да попитам кой е най-разумния и сполучлив подход? Естествено, за мен ще е най-лесно да създам изцяло нови ways, но това е изключително инвазивно начинание и ще счупи много неща.
Може би започване от областно ниво, където за наместване на границите, понеже са по-малко да се види как точно да се случи това? Например Габрово, като по-малка област. Какво правим обаче с границите със съседите? Ами границата с морето? Отварям тази дискусия за предложения кое би било най-полезно за общността, но със сигурност смятам, че сгрешените общински граници трябва да бъдат поправени.