Προσωπικά συμφωνώ με την γραφή με κεφαλαία. Ο ΟΑΣΑ τις γράφει παντού με κεφαλαία, στις ανακοινώσεις με κεφαλαία, στις στάσεις με κεφαλαία τόσο στον κλασικό στύλο όσο και στης τηλεματικής, στην εφαρμογή και την σελίδα της τηλεματικής με κεφαλαία.
Σίγουρα όμως πιστεύω ότι έχει θέση στα δεδομένα και η γραφή με πεζά. Και να σημειωθεί επίσης ότι δεν συμφωνώ με την γενίκευση του κανόνα των κεφαλαίων σε όλη την Ελλάδα.
Στην Θεσσαλονίκη ας πούμε ο ΟΑΣΘ έχει παρόμοια πρακτική με τον ΟΑΣΑ.
Στο Βόλο από την άλλη, όπου είναι μόνο ο στύλος, αναγράφεται με μικρά η στάση. Υπάρχει βέβαια άλλο θέμα με τις ονομασίες εκεί έχει μπει σε κάθε στάση οι γραμμές που περνούν μια ματιά αρκεί να δείτε το μπάχαλο, ίσως κάνω ένα καθάρισμα.
Στη Πάτρα μέχρι που μπήκαν στύλοι τηλεματικής, δεν αναγράφονταν καθόλου το όνομα νομίζω.
Στα Ιωάννινα και το Ηράκλειο, πέρα από τα πινακάκια με το QR της τηλεματικής που μπήκαν τα τελευταία χρόνια (που είναι κεφαλαιογράμματα), πάλι δεν αναγράφονταν τίποτα.
Και φυσικά, για τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ έχουμε και την ακραία περίπτωση που η στάση δεν έχει καν πινακίδα, συχνά πυκνά βλέπω σημειώσεις από ξένους χαρτογράφους ότι “δεν υπάρχει εδώ στάση”, αν είχε χαρτογραφηθεί στο σύνολο του το δίκτυο πιστεύω θα ήταν πολλές περισσότερες.
Τέλος πάντων, όπου δεν υπάρχουν on the ground κεφαλαία, δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω και στα δεδομένα. Στη Πάτρα και τα Ιωάννινα έχουν μπει με κεφαλαία στο OSM, στο Ηράκλειο και το Βόλο με πεζά. Διαδρομές ΚΤΕΛ κυρίως με κεφαλαία νομίζω έχω δει, αυτό το μεγαλύτερο φάουλ για μένα.
Παρέθεσα μόνο παραδείγματα που έχω προσωπική, επιτόπια εμπειρία, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα προς εξέταση, χαρτογραφημένα και μη, αλλά προτιμότερο να εξεταστούν από ντόπιους χαρτογράφους ή τουλάχιστον που έχουν πάει.