Административно деление на България

Дразнят ме тия райони за планиране дето излизат на картата при някои от зуум нивата. “Североизточен” например. Нека да са си стоят релациите, но ми се вижда неуместно да се извеждат. Не са административни единици, само някакви райони за статистиката и най-вече европейски изисквания. Румънците също имат подобни, но при тях не излизат, не знам защо.

В момента те представляват точки с таг place=state. Ето една от точките за пример http://www.openstreetmap.org/browse/node/1412604958 Рендерирането на осм е такова че не позволява по-добър изглед, но и тага не е правилен. Според мен е добре да са тагнати по правилния начин, но и ще се развали рендерирането.

Не знаех за точките. Мислех, че е от релациите с admin_level=4 http://www.openstreetmap.org/browse/relation/1733103. (Доста се чудих защо излиза само ‘Североизточен’ :slight_smile: ). ‘state’ е неправилно, по-скоро ‘region’. Според мен, ако не се рендерират, ще е най-добре. Не са административни единици, не са и толкова популярни.

За землищата съм виждал да показва имената от релациите, но по-горните нива не излизат. Ако се интересуваш и разбираш xml мога да ти покажа какво се рендерира и какво не на картата. Преди съм добавял тези зони за планиране за да излизат по добре на мапник, иначе както казваш най-добре да се направят с правилния таг, ако ти е мерак ги смени. Иначе и името на страните представлява точка :wink:

Виж на ЛС