Оцифрування Тлумацького району

Вітаю всіх!

Зараз займаюся оцифруванням населених пунктів у колишньому Тлумацькому районі (Івано-Франківська обл.). Вже успішно додав 2 села, але зрозумів, що самотужки масштабувати роботу на весь район важко і довго.

Чи є тут хтось, хто має бажання приєднатися до картографування цього району? Буду вдячний за будь-яку допомогу — чи то оцифрування окремих сіл, чи просто перевірка вже створених об’єктів.

Ось ID моїх правок: [181817530,183052549]

Буду радий будь-якій компанії чи порадам, як краще організувати процес, щоб пришвидшити роботу. Дякую!

Вітаю! Раді новому учаснику.

Сам особисто не обіцяю що сильно допоможу. Але готовий відповісти на будь які запитання щодо теґування і редакторів. Якщо є великий обсяг будівель, доріг чи інших обʼєктів які треба створити чи уточнити — можу порадити спробувати мапити не через iD а через JOSM. Із джосмом трохи важче на початку розібратися, але за допомогою нього можна виконати значно більші обсяги роботи.

Дякую за відповідь,обов’язково попробую:)

Я створив таблицю, хто хоче — подивіться: Таблиця заповвненя Тлумацького району - Google Sheets . Також, якщо ви допоможете зробити хоча б одну вулицю, я буду вам вдячний. (Таблиця недороблена!!!)

1 Like

Вітаю! Щоб систематизувати процес і пришвидшити оцифрування, я створив невеликий штаб у Discord. Сервер Для Маппінгу

Заходжу на форум раз на сто років, але тут побачив авторепост в ТГ.
Раджу нагрубо порізати район теґування на шматки (наприклад, приблизно за формою сел) і створити проєкт на OSM Task Manager (для логіну там використовуються ті ж дані, що для OSM в цілому).

Навіщо: Таск Менеджер автоматично розбиває зони на квадрати, які можна однім кліком завантажити в JOSM і почати мапити. В описі проєкту можна зазначити, на яких саме об’єктах планується зосередитися (будинки? дороги? адресация?), і вказати джерела, на які варто спиратися. Але головна фішка ТМа — можливість бачити, де працюють інші, щоб не перетинатися. На момент мапінгу квадрат можна позначити як “зайнятий”, а після закінчення і завантаження в базу — як “готовий”. Водночас так можна відстежити, де і скільки зроблено, і залучати інших, в тому числі новачків, бо замапити один невеличкий квадратик не так страшно, як ціле село :wink:

1 Like

Дякую за пораду прада я 3 дня сидів в josm і не зміг розібратися😭 якщо зможеш відповісти то розкажи пж яка між ними різниця

Якщо порівнювати з iD, то це вже редактор для більш просунутого мапінгу: багато гарячих клавіш, інструментів для масового редагування та швидкої роботи. Але він значно більше заточений під використання миші — якщо мишки нема а лише ноутбук з тачпадом, буде некомфортно.

1 Like

Ось тут, напевно, вже написали все, що я можу розповісти. Тепер ̶б̶а̶н̶а̶н̶о̶в̶и̶й̶ українською!
Трошки зауважень до цього:

1. Зараз є космозйомка Esri (вона вже додана в JOSM), і її фото зазвичай свіжіші за Bing, тож якщо покривають цей район - має сенс вибирати їх
  2. Плагін imagery_offset_db, описаний у “Виправлення зсуву зображень”, може не працювати, бо історично склалося, що він лежить на сайті Zverik-а, а українські провайдери часто блокують трафік на домени ru. Тож варто використовувати “ручний” спосіб, що є описаним в тому ж розділі раніше.
    З плюсів — JOSM дозволяє додати як підложку (і прив’язати) будь-який графічний файл, тож якщо є генплани сел, публічні ДПТ або схеми нових забудов, все це можна також в JOSM додати.

overpass turbo запит з таблицею населених пунктів района, там можна підправити що саме шукати, перша строчка
наглядно щоб показало, то ось overpass turbo

Інвайт в Діскорд протух, але я зробив порізку для північної частини (північ від Тлумача) в SimpleTaskManager . STM юзаю вперше (до цього робив порізку в HOT TM), тому беріть, пробуйте, кидайте капустой.

я не міг кинути я був не вдома тепер можу. Сервер Для Маппінгу

всм а чого? я не розумію

Не знаю :(

напиши юзернейм в дс я тебе так додам

і потім групу