Колишні селища міського типу населення де зараз невелика кількість населення

На прикладі Гранітне Коростенський район Житомирщина та селище Глибокий Кадіївської громади Луганщина хочу підняти наступне питання

Коли ці населені пункти були селищами міського типу типу то place=town для них було доцільно. Статус селище міського типу вони втратили і за одним з головних критеріїв таким як кількість ці населені пункти не можуть бути town

Гранітне - на даний час 1200 - 1300 мешканців тобто повинен бути village

Глибокий - за переписом 2001 року 221 мешканців

Тому пропоную колишні смт /зараз селища / де кількість населення менше 2000 town замінити на village/

У декого виникне питання звідки взято цифру 2000 як межу між village/town - коли я як людина прийшов у проєкт у 2016- роках то старожил картограф olehz розповів що дуже давно було обговорення і кількість населення як межу було встанолено 2000

Якщо хтось наведе англійське wiki де town від 1000 то тоді давайте усі населені пункти від 1000 замінимо на town Я цим постом привертаю увагу що у нас неразберіха та хаос

1 Like

Ви ніде не знайдете в англійській версії Вікі ОСМ якою є кількість населення щоб вважати населений пункт city/town/village (sic!)

Чому так? Бо якщо у нас є слова «місто» і «село», то як ви вже могли звернути увагу в англійській є ще й “town”. Історично так сталось, що в Європі статус міста отримувався певним чином, згадайте Магдебурзьке право. І не важко знайти міста в яких населення 100 осіб, і села на кілька тисяч, і це нормально.

Оскільки теґ place=town вже був, то його певним чином пристосували під наші реалії, привʼязавши до кількості населення.

Якось так. Можливо з наступною стадією адмін реформи ми отримаємо «містечка», тоді питання вирішиться саме собою.

2 Likes