Після оновлення дизайну схеми застосування теґів highway у мене з’явилося натхнення створити подібну схему й для назв. Моя мета — зібрати на одному плакаті усе, або принаймні майже все що стосується назв та і їхнього теґування, але у дуже стислому вигляді.
Звісно, я розумію, що така схема не замінить ані вікі, ані порад спільноти. Проте, на мою думку, вона значно допоможе новачкам розібратися з системою позначення назв, яку учасники OpenStreetMap виробляли протягом 21 року існування проєкту. (До речі, з річницею!) Для досвідчених маперів вона також може стати у пригоді — щоб освіжити в пам’яті деякі деталі чи мати зручний матеріал, яким можна поділитися з іншими.
Англомовна версія цієї схеми вже певний час обговорюється у гілці Feedback & localisation help for “Name Tagging Decision Tree”.
Україномовна версія відрізняється від англомовної прикладами, окремими формулюваннями та кількома специфічними теґами.
Схема нова й може містити помилки, тож не соромтеся писати про них у цій гілці та залишати будь-який інший зворотний зв’язок.
Версія 0.0.6