Тол камери засичащи автомобили в аварийната лента

Relation: enforcement
type: enforcement
enforcement: ???

В taginfo има road_marking. Може би това или нещо ново?

От етична гледна точка, не смятам за редно да се тагва точно тази функционалност на тол камерите. Най-малкото заради всички убити и пострадали вследствие на безотговорни водачи, каращи в аварийната лента.

1 Like

Тук съм съгласен. То и изявлението на министъра, че камерите ще засичат, не е етично. Който нарушава - глоба, пише си го в закона.

1 Like

Тази „функционалност“ на тол камерите е изсмукана от пръстите PR акция, колкото да се пусне нещо в новините. Покритието на камерите е нищожно в сравнение с цялата дължина на магистралите (доколкото само там има аварийни ленти).
Засичането на средна скорост от камерите има смисъл, но и то няма място в osm според мен. Ако има правилно въведена маскимално допустима скорост по пътищата, няма нужда от допълнителни данни. Каква е идеята? Тук ще спазваме закона, а там няма да го спазваме?
В osm трябва да има отбелязани къде са тол камерите чисто за статистически данни. Всичко останало е излишно да се добавя в osm.

1 Like

По същия начин са добавени и камерите за скорост. Има точка за тях, на каква скорост снимат (не съм го проверявал :upside_down_face:) и евентуално посоката им. Навигацията едва ли взема предвид подобни хвърчащи точки (Node: 12650321662 | OpenStreetMap), но вършат работа за статистиката.

OsmAnd взема под внимание камери поставени на самия път и други, ако са в релация с пътя. Така поставена, мисля, че няма да я отрази.

1 Like