Добридень усім, я помітив, що в торгових центрах Запоріжжя не достатньо таких магазинів, які відображені в реальному часі. Наприклад: немає флагманського магазину JYSK в ТРЦ “Амстор” на Чарівній вулиці, б.74. Навіть якщо це хтось зробить, все рівно таких проблем буде тисячі або набагато більше. Я знаю як це виправити, але я не мандрівник, тому використовую сайти, пов’язані з рітейл-компаніями.
Добридень!
Наскільки я знаю, наразі позначення крамниць та закладів відбувається вручну, і зазвичай дійсно застаріває вже за кілька років.
Якщо хто має повний список закладів певної мережі - то попередньо узгоджується їхній імпорт.
OpenStreetMap є волонтерським проєктом, участь в якому може брати будь-хто. Учасники додають на мапу, уточнюють, в першу чергу ті відомості, які цікаві саме їм. Відповідно, чим більше учасників, чим ширше коло їх інтересів, тим різноманітніше та повніше будуть дані. На жаль, кількість активних маперів в Україні коливається в межах 60-80 осіб в день протягом тижня, чого явно не достатньо, щоб підтримувати актуальність даних на всій території України в актуальному стані.
Безвідносно до стану актуальності точок інтересу в торгових центрах Запоріжжя, зараз в час повномасштабної агресії росії, зважаючи на підступність агресора, мапери мають дуже зважено ставитись до того, що і де вони додають та уточнюють на мапі. Поширеним явищем є то що обʼєкти цивільної інфраструктури: лікарні, учбові заклади та заклади культури стають мішенями підступних атак. Про це варто памʼятати.
Ось за це я й пішов стати волонтером OpenStreetMap. Я спробую зробити Україну більш активною за редагуванням, навіть якщо в мене немає комп’ютера або ноутбука.
Для позначення місць з телефону - дуже зручний додаток https://every-door.app/
Я б не радив користуватись ним в Україні. Подивіться уважніше на його походження.