Търсене на хора от Бургас

Добро утро, приятели и колеги от българската общност! Търся ли някой от град Бургас, който да помогне, или има някой? Поздрави!

Нарисувах няколко блока сгради. Използвах изображения от кадастъра и снимки от Esri. Бих искал някой на място да допълни това и да провери например приложение StreetComplete. Всички проблеми и забележки могат да бъдат документирани със снимка. Благодаря!
https://tyrasd.github.io/latest-changes/#16/42.4960/27.4709

Познавам хора от там, ще им препратя това съобщение!

1 Like

Благодаря Ти, Богомил!
Нека знаят дали всичко е правилно и ако имат сгради, нека маркират точките POI :wink:

Добър ден!

Всички сгради в самия център бяха очертани и коригирани (ако бяха преди). Попълнете точките! :slight_smile:

1 Like

Thank you Piotr, it looks great!

@tolio is quite a frequent mapper in Burgas. I don’t know if he has a forum account and whether he will get the ping. You may want to send him a PM.

1 Like

Не мога да помогна, варя компоти от череши на село :wink: За мен е излишно да се чертаят всички залепени една до друга сгради, които не са блокове и нямат номера, а адрес, който е интерполиран на картата.

3 Likes

Ще ни почерпиш, нали? :slight_smile:

Интерполациите са стъпка преди детайлните адреси. Може би е лично мнение, но аз предпочитам да виждам точните граници на сградите с точните им адреси. Това прави по-лесно добавянето на входове и магазини, понеже се вижда ясно в коя сграда кой магазин. Иначе трябва да разчиташ само на GPS и ориентири (комина на сградата, дървото с голямата корона…).

1 Like

Видях и проблеми с ясната номерация на сградите в България. Но ние нямаме влияние върху това, може би един ден законът и практиката на службите ще се подобрят.
Както Dimitar155 отбеляза по-горе и аз съм съгласен, точното очертание на сградата е ориентир за всички останали обекти и правилното им разположение. Той също така показва характера на градската застройка – градоустройството му, характера на застрояване и др.