Są one bez jakichkolwiek punktów adresowych i z minimalną ilością budynków (chyba tylko kościoły zostały zaznaczone), więc import nie powinien być skomplikowany.
Gmina Czernichów nie prowadzi ewidencji w iMPA, więc zadzwoń tam i dowiedz się w jakiej aplikacji prowadzą ewidencję zgodną z EMUiA. Prawdopodobnie będzie to EMUiA od GUGiK-u, ale lepiej mieć pewność.
Punkty adresowy Gminy Hażlach w powiecie Cieszyśki też jeszcze brakują. Jest ktoś który chce pomoc mnie z importowanie adresy? Rodzina moja narzeczony tam mieszką, i traceowałem duży budynki i landuse w tej gminie. Byłby miło też mieć adresy w gminie. Danie nie są na http://www.punktyadresowe.pl/.
Widzę, że rysowałeś budynki w gminie Hażlach. Czy skończyłeś już? W sensie, wyrysowałeś wszystkie czy jeszcze będziesz tam dłubał? Jeśli skończyłeś to zaraz wrzucę adresy łącząc je z obrysami.
Korzystając z okazji, mam kilka uwag:
rysując obrysy warto korzystać z podkładu Geoportal - zwykle jest lepszej jakości niż bing, dzięki czemu można wyłapać więcej szczegółów
można rysować obrysy dokładniej; np. ten obrys to tak naprawdę 4-5 budynków przylegających do siebie ścianami i posiadających różne adresy: https://www.openstreetmap.org/way/253596513
Jeszcze nie rysowalem wszystkie budynki w gminie, ale na chwile nie planuje rysowac wieciej. Jesli wrzucic adresow z obrysami trwa za duzo, tez mozesz mi dac plik .osm z adresow. Mysle ze ja moge importowac plik .osm z JOSM, tylko nie rozumie jak dostac ten plik.
Dziekuje za sugestie. Nie znalem podkladu Geoportal, ale teraz widze to w JOSM, i to naprawde lepsy. Bede uzywac ten podkladu nastepny raz. Juz poprawilem linkowany budynek. Zgadzam ze jest mozliwe do rysowac dokładniej z podkladu Geoportal, ale w Bing byl trudny do zobaczyc.
Czy mogę prosić o zaimportowanie numerów domów we wsiach w okolicy Magurskiego Parku Narodowego, a zwłaszcza:
Małastów, Pętna, Bartne, Pstrążne, Sękowa, Ropica Górna, Kunkowa, Uście Gorlickie, ewentualnie też: Rymanów(-Zdrój), Klimkówka, Krempna, Polany?
Dziękuję z góry.
Witam ponownie mam prosbę w miarę możliwości na wgranie punktów adresowych Kętrzyna/mazury spore miasto a brak adresówki. (ewentualnie podesłanie pliku to wczytam)
To ja poproszę kolejne
Gmina i miasto Wegorzewo
Gmina i miasto Pisz
gmina ruciane nida
gmina i miasto reszel
gmina kętrzyn
gmina /miasto jeżeli oddzielnie sępopol
gmina banie mazurskie
to były mazury
i na dokładkę gmina i miasto supraśl
Panowie prośba o import adresów w gminach na terenie Bieszczad czy jak wolą niektórzy Bieszczadów. Normalnie pytam Zbigniewa o update w momencie gdy zakończę wyrysowywanie budynków, dróg i lasów w całej gminie, ale nie ma szans bym wszystkie obszary o których mowa poniżej zmapował w jakimś bliżej skończonym terminie a sezon na wypady w góry powoli się zbliża a adresów brak
Dla tych obszarów brakuje adresów na terenie całych gmin