Probleem in Andorra

Okee, het is een een stukje uit de buurt…

Ik ben een vakantie naar Andorra aan het plannen en hiervoor Garmin kaartensets aan het genereren. Vorige week is ineens een deel van de de weg CG-1 verwijderd. Ik heb een note geplaatst:
http://www.openstreetmap.org/#map=14/42.4568/1.4756&layers=N

Changeset:
http://www.openstreetmap.org/changeset/31351609

Ik vind de edit verdacht: Andorra heeft maar 2 toegangswegen en dit is er 1 van, het is vrijwel uitgesloten dat deze langdurig wordt afgesloten. Ik kan daarover ook niets terugvinden op internet. De gebruiker heeft geen toelichting bij de edit geplaatst en dit is ook de enige edit van deze gebruiker.

Ik heb de gebruiker een mail gestuurd, maar die heeft nog niet gereageerd. De “Spanje” sectie op dit forum is erg stil, weet niet of het zin heeft om het daar aan te kaarten.

Als de edit een vergissing is dan zit er nu een vrij ernstige fout in de kaart. Graag advies.

Beste Mac Tarmac, stel de vraag anders ook eens bij de lokale mappers, snok87, 3ld of lib2know, de beste kans is de laatste allemaal lokaal en dichtbij het probleem. Je kunt de adressen vinden door op de laatste nodes te klikken.

Lijk me een beginnersfout, gewoon die weg weer doortrekken lijkt me het beste.

Edit: er is veel weggehaald, terugdraaien van de changesset is hier beter. Moet de Spaanse of Franse community maar doen.

Bedankt voor het meedenken

@Hendrikklaas: goed idee. Ik heb lib2know een berichtje gestuurd.
@ligfietser: ik ben gisteren een tijdje aan het zoeken geweest voor ik wist hoe ik een changeset kon vinden. Ik heb de changeset in JOSM geladen met de Changeset Reverter plugin. Dacht dat er alleen een stuk van de CG-1 en 1 zijweg was verdwenen? Waar heb je gevonden dat er nog meer is?

Overigens nog even de routeplanner erbij gepakt: ontbreken van dit stukje weg betekent een detour van 120 kilometer. Kan echt niet kloppen dat deze weg verdwenen is.

Ik weet niet of er nog meer is verdwenen, maar zag op osm.org dat er 13 ways verwijderd waren, kan natuurlijk maar die ene weg zijn bestaande uit 13 segmenten. Als het een goede edit zou zijn zou die op construction ofzo gezet zijn met omleidingen. Dit is of vandalisme, een testje of een onbewuste fout. Mocht je binnen korte termijn niets horen dan mag je dit gewoon reverten.

changeset nummer hier invoegen

Vorige maand lag die weg er nog, lijkt me onwaarschijnlijk dat die is opgeruimd:
http://www.mapillary.com/map/im/nNmuFMz7ZPDal6rKxlfiPA :wink:

Mailbox is nog steeds leeg.

Ik weet genoeg, ik heb de weg teruggeplaatst.

Gelukkig staat de weg nog wel op de laatste update van de OFM Europa kaart. :slight_smile:

Ik fiets liever 120km om dan over die weg te moeten fietsen eggie :wink:

Bij deze bevestigd aan de hand van observatie: de weg ligt er nog :wink:

De zelf gebouwde Garmin OSM motorkaart heeft me weer prima de weg gewezen, geeft toch nog steeds een extra dimensie aan het reizen :slight_smile: