OsmAnd і інші програми навігації.

  1. Порадьте хто яку програму навігації з картами OSM використовує (на Андроїді). Особисто мене OsmAnd не дуже влаштовує. Після Навітеля, він якийсь ну зовсім не інтуїтивний, а точніше - гіперінформативний: надто багато налаштувань, кнопок і всього іншого. Та, помалу звикаєш.
  2. Коли потрібно вирахувати великий маршрут, кілометрів 600 скажімо - на це йому потрібно дууууже багато часу - мабуть більше 5 хвилин. Чи у всіх так?
  3. Трапляються помилки, як наприклад розворот на світлофорі де такий маневр заборонений http://openstreetmap.ru/#map=18/50.47111/30.35681&layer=SU Навігатор наполегливо наказує: “Сделайте разворот!”, тоді коли це заборонено. Чи можна це виправити в JOSM наприклад, і яким чином?
  4. Чи є сенс купити OsmAnd+ в плей маркеті. Чим він відрізняється від Free?
  1. Здається нічого кращого немає. Все що є під Android на осм-вікі.
  2. Нещодавно писали що в наступній версії все буде швидше.
  3. Судячи з яндекс-панорам розворот заборонений якщо їхати по Палладіна з півночі на південь. Інших немає? Такі обмеження зручно задавати використовуючи плагін для JOSM Turnrestrictions. Додав обмеження.
  4. “paid version OsmAnd+ works as a donation to the developer, and unlocks the download limit for offline maps and provides access to Wikipedia POIs and their description from within the app.”

Я користуюсь Навітел Навігатором 8, карти беру з http://navitel.osm.rambler.ru/?country=Ukraine.
В цілому мене влаштовує, але я рідко користуюсь навігацією. Значно частіше під час маппінгу. Як на мене, Навітел - гарна штука для пошуків неправильних російсько-українських назв і зламаної адресації

Тобто карти скачані з даного посилання підійдуть для програми яка в мене стоїть, а саме 1387022523_navitel-full-8.5.0.954? В мене там карти в форматі nm7 а карти, що ви запропонували в форматі nm2.

На сайті сказано, що найкраща робота у Навітелі 3.2.6. Але у мене у восьмому теж працює.
Чесно кажучи, я лише кілька разів прокладав маршрут на цих картах, але завжди вдало. Тому об’єктивної оцінки дати не можу.

1gorok попробуй Ситигид и 7Дорог… а вообще вменяемы списочек составлен тут http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=552&view=findpost&p=28649330 (нужна реистрация)

Спасибо за советы и ссылки. Попробую еще раз протестить Ситигид и Семь дорог. В предыдущий раз чтото не сложилось у меня с этими навигаторами. С 7 Ways вообще был какой то трабл с их Metro-интерфейсом, то ли у меня руки кривые? )))) Попробую еще раз

Поставив на Навітел карти формату nm2 OSMan’овські: Кыйивоблэнэрго, сэлышчна рада, Полёва вулыця - що за ужас??? як поставити україномовні карти, або хоча б з нормальною російською )))))

ну так заполнить тег name:ru нужно, тогда и карта будет на русском…

nm2 на укр http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?pid=392117#p392117

Я про це і казав - легко знаходити місця, де немає тегу name:ru

ну для этого есть сервис http://nadoloni.com/editor все ошибки видны как “надолоні”, жаль что сервис перестал обновляться… в прошлом году я месяца четыре правил адреску, еще очень много ошибок осталось…

Да, я тоже этой зимой по Донецку адресацию правил - заменял тег addr:street отношением, смотрел по Навителу. Теперь только один дом остался - никак не доберусь до него. Жалко, что сервис не обновляется. Благо, карты для навигатора конвертируются раз в 2 недели.
Самое обидное, что один адрес пофиксил - на той же улице кто-то добавил другой. Так на одной улице было несколько частных домов, с тегом addr:street. Создал отношение для них и для улицы… Через 2 недели рядом появились ещё 5 домов, так же с addr:street…

Спасибо за ссылку. Так и понял что все дело в тегах, но не думал что это такая глобальная проблема, чуть ли не по всей стране они отсутствуют)))

Киньте ссылку как правильно работать с отношениями улиц и домов. Других исправляю а сам еще многого не знаю)))))

Вот наверное. Жаль на русском нет
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Uk:Relation:associatedStreet

Знайшов ще одну сторінку зі списком міст та районів без російської назви http://navitel.osm.rambler.ru/names/ukraine-place.osm.htm

Дякую. Розберусь))

По Украине:
name= - 240 856
name:ru= - 115 414
name:uk= - 84 516

Это все имена: нас. пункты, районы, места, улицы, POI,…
… отсюда - http://ua.taginfo.openstreetmap.ru/search?q=name

Barbos, при установці цих карт на Навітел, половину вулиць в Києві не знаходить. За інші міста не знаю. Це в мене якийсь глюк; я щось не так встановив, чи якась інша проблема?

А в навителе есть украинская раскладка, чтоб искать улицы с буквами Є, І и Ї?