Αριθμός τηλεφώνου καταστήματος στο OSM

Γεια σας,
Ήθελα να ρωτήσω, είναι θεμιτή η προσθήκη του αριθμού τηλεφώνου μιας επιχείρησης στο OSM? Κάνοντας μια έρευνα για αυτό το θέμα δεν μπόρεσα να βρω άκρη καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις (ιδιωτικότητα, εγκυρότητα αριθμού, το OSM δεν είναι τηλεφωνικός κατάλογος κλπ.). Ποιο είναι το guideline της τοπικής κοινότητας στην Ελλάδα για αυτό το θέμα;
Κατά τη γνώμη μου, το βρίσκω χρήσιμο να υπάρχει καθώς αυξάνει την χρησιμότητα των εφαρμογών που βασίζονται στο OSM. Είναι εκνευριστικό να ψάχνεις για ένα μαγαζί στο OSM, αλλά να μην μπορείς να βρεις το τηλέφωνο με αποτέλεσμα να αναγκάζεσαι είτε να ξοδεύεις χρόνο να το αναζητήσεις στο Google ή να χρησιμοποιείς εν τέλει κατευθείαν το Google Maps που σίγουρα θα το έχει.

https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:shop#Supplementary_tags_for_shop.3D.2A
https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:phone

Θες να πεις ότι εφόσον υπάρχει στο wiki, κι ότι αναφέρει να προσθέτουμε phone number, είναι θεμιτό; Ok, τότε. Τόσο καιρό πρόσθετα νέα μέρη στο OSM αλλά δεν έβαζα νούμερα, γιατί δεν ήμουν σίγουρος.
Το “verify that you are not violating data privacy laws in your country (especially for private phone numbers).” αφορά την Ελλάδα ή δεν είναι λόγο ανησυχίας όταν κάνω προσθήκες (όσον αφορά καταστήματα/επιχειρήσεις που έχουν το τηλέφωνό τους δημόσια είτε σε πινακίδα είτε στην ιστοσελίδα τους);

Ευχαριστώ!

Δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει συγκεκριμένος νόμος στην Ελλάδα όσον αφορά την δημόσια χρήση (π.χ. στο OSM) για προσωπικούς αριθμούς τηλεφώνου, πέραν την όποια νομοθεσία διέπει τις εταιρείες όπου γίνεται χρήση και επεξεργασία των αριθμών αυτών. Αυτό πάντως που εγώ προσωπικά κάνω, είναι να ψάχνω online το αριθμό τηλεφώνου που βλέπω, ώστε να είμαι σίγουρος ότι όντως δηλώνεται για εκεί. Προσθέτω μόνο σταθερα τηλέφωνα, ενώ τα κινητά μόνο εάν δηλώνεται επίσημα και ανοιχτά ως ο μόνος αριθμός επικοινωνίας, γιατί πολλές φορές έχω δει σε online καταλόγους επιχειρήσεων να δηλώνεται κινητό μαζί με σταθερό.

Για την Ελλάδα πάντως, σίγουρα άμα ο άλλος το δηλώνει παντού τον αριθμό τηλεφώνου για την επιχείρηση του, δεν θα υπάρχει πρόβλημα να μπει και στο OSM, γνώμη μου.

Σωστά, οκ τότε, θα κάνω κι εγώ το ιδιο, μονο σταθερα τηλεφωνα. Ευχαριστώ για την βοηθεια.

Αν μια επιχείρηση αναγράφει το τηλέφωνο επικοινωνίας δημόσια στην ιστοσελίδα, δεν νομίζω να αντικρούει κάποιον νόμο.
Επίσης δεν πιστεύω πως κάποιος θα αρνηθεί μια δωρεάν διαφήμιση!

Σωστά, έχεις δίκιο, σε ευχαριστώ!