Nieuw

Ik ben hier nieuw en ben op zoek naar personen die me wat op gang kunnen helpen bij het maken van kaarten. Ik heb wel gezien dat er enkele personen in mijn woonplaats zijn (Boxtel) maar ik weet niet hoe actief die zijn. Een rotonde die reeds 8 maanden opgeleverd is staat nog niet als rotonde aangemerkt.

Ik heb nooit geweten dat er zoiets bestond als open maps, want ik ben heel geïnteresseerd in navigatie. Wie zou me een beetje op gang willen helpen, per email, telefoon of bij wie ik langs kan komen, eventueel met laptop.

Met vriendelijke groet,

Corneel

Deze website kan je helpen te zoeken of er aktieve gebruikers in de buurt zijn: http://www.itoworld.com/static/openstreetmap.html

Ik woon zelf te ver weg om je persoonlijk op weg te helpen, maar via dit forum kan ik je natuurlijk wel proberen te helpen. Vraag maar gewoon wat je wilt weten.

Wimmel

Corneel, welkom in de “community”.

Toen ik begon heb ik veel gehad aan de Wiki pagina’s voor beginners: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Beginners%27_Guide
Boven in kun je ook een link naar een Nederlandse versie vinden.

Als je begint kun je voor al je vragen opmerkingen en ideeën op dit forum terecht, voor zaken van een algemene aard is er ook een vragen forum in het Engels.

succes en we horen van je, Hugo

Ik heb vanmorgen wat rondgekeken in het dorp waar ik woon, Boxtel. Er is een bepaalde rotonde op de kruising Schijndelse weg, Brederode weg, Vic van Alphenlaan. Oranje/bruin gekleurde weg zo’n beetje midden in het dorp. Op maximale zoom is daar een rotonde te zien. Zoom je uit, dan niet meer. Terwijl andere, kleinere rotondes nog wel te zien zijn. Er staat ook nog iets wat op een stoplicht lijkt.
De kaart lijkt actueler dan de kaart die ik in mijn Garmin Nuvi 765 heb en die eergisteren geüpdatet is. Situatie op de A2 bij Den Bosch is al verwerkt en de Nuvi nog niet.

Ik vraag me ook af wat ik nog kan doen?

Corneel

Hoi Corneel,
Op http://www.openstreetmap.org/browse/way/60237159 kan je zien dat die rotonde gisteren is bewerkt, dus dat is de reden dat je de rotonde nog niet op alle zoomniveaus kon zien.
Er is dus wel iemand actief in jouw buurt :wink:

De detailgegevens van zo’n weg kan je overigens bekijken door het blauwe plusje rechts open te klikken (op de kaart van openstreetmap.org) en dan ‘gegevens’ selecteren.
Veel succes met editten!

Toen ik registreerde kreeg ik de mogelijkheid om mijn lokatie in te stellen. Toen zag ik dat er 4 personen in Boxtel waren waarvan eentje mogelijk nog geen 100 meter bij mij vandaan. Ik heb trouwens dit schermpje niet meer gezien. Hoe kom je daar om je thuislokatie wat nauwkeuriger neer te zetten?

Straks even proberen of ik de kaarten kan downloaden in mijn oude Garmin Nuvi 250.

Ga naar www.openstreetmap.org, log in en klik op je gebruikersnaam rechts-boven. Daar zie je het kaartje weer staan. Wil je de positie wijzigen klik dan op ‘my settings’.

Na een wat uurtjes lezen is me veel duidelijk geworden.

Ik mis alleen de mogelijkheid om de kaarten weer op een makkelijke manier op mijn Garmin te krijgen. Wat ik gelezen heb is dat je niet al te grote gebieden moet selecteren, downloaden en dan omzetten naar Garmin formaat. Maar wat ik eigenlijk zoek is datgene wat je krijgt bij http://garmin.na1400.info , kant en klare .exe files, aanklikken en automatisch in Mapsource worden gezet. Misschien wat te veel gevraagd?

Dat kan allemaal wel, maar dan moet je een aantal scripts/batch files in elkaar zetten. Je hebt dan verder nodig het programma mkgmap, java en met het programma nsis kan je dan een windows exe maken voor mapsource. Maar als je eenmaal een kaart in het register van mapsource hebt, is dat niet eens nodig, dan kopieer je telkens de nieuwe img garmin files (die mkgmap voor je maakt) over de oude heen.

Op mijn website kan je eea vinden, incl een topokaart van de hele Benelux http://sites.google.com/site/openfietsmap/ (routeert alleen goed voor fietsers en wandelaars, niet voor de auto).
Zie verder ook de wiki van mkgmap, http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Mkgmap

Lambertus,

Ik zag dat jij de administrator van http://garmin.na1400.info bent. Ik heb daar eerder op de dag de kaart van NL gedownload en geïnstalleerd in Mapsource. Een fluitje van een cent. Die heb ik geïnstalleerd in een oude Garmin Nuvi 250. Hij werkte prima in de simulatie (nog niet geprobeerd in de auto). Net wilde ik de kaart van Duitsland downloaden maar ik kreeg die niet, ook niet na ingave van mijn emailadres. MIjn bedoeling was beetje bij beetje West-Europa in die oude Garmin te plaatsen zodat ik nog een doel heb voor die Garmin. Tevens is het een goede manier om open maps te testen.

Kun je me wat meer vertellen of ik iets verkeerd gedaan heb? Die kaarten die daar worden gebruikt zijn dat de kaarten van OpenStreetMaps? en de kaarten van http://openmtbmap.org/ zijn dat ook oorspronkelijk OpenStreetMaps

Corneel

Corneel,

als je een keuze maakt waarbij je je email adres op moet geven komt je opdracht in de queue en na enige tijd (kan wel 24 uur zijn krijg je een mailtje met de link naar jouw keuze. die wordt speciaal voor jouw gemaakt en klaar gezet. Dat Duitsland niet direct downloadable is, komt omdat die nog niet gemaakt is.

Wat je lijkt te willen proberen, namelijk Europa bouwen door alle landen te downloaden werkt niet, je moet dat als een geheel bouwen door de gewenste tiles te selecteren. Als je zo heel Europa wilt maken worden sommige mensen niet blij.

Wat ik nu doe is een land downloaden voor map source en die een eigen naam geven zodat ik een aantal van die executables heb en die laad ik naar mijn Garmin als ik ze nodig heb.

Hugo

Kijk ook even hier, daar zijn diverse varianten van Openstreetmap voor de Garmin te vinden, oa een aantal van Duitsland die je direct kunt downloaden zonder wachttijd: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/OSM_Map_On_Garmin/Download

De openmtbmaps zijn idd ook gebaseerd op Openstreetmap data.

Helaas ‘Request failed. Your combined map won’t be created.’

Ik ga maar gewoon naar Waypoint en koop een kaart van Europa, want ik ben dat gemier nu wel zat… OpenStreetMaps is een mooi idee, maar als ik meewerk om de maps te maken, wil ik er wel wat voor terug. Over twee weken ga ik naar de Harz in Duitsland en kan een schat aan wandelpaden mee terug brengen. Maar ik wel uiteindelijk wel resultaat van mijn werk, en dat is dat ik de kaarten in mijn gps kan gebruiken.

Corneel

Welke tiles had je geselecteerd? Als je dat aangeeft en de melding is reproduceerbaar dan kan de ontwikkeling verder…

Probeer het rustig een dag later nog eens. Die site van Lambertus werkt erg goed is mijn ervaring.

Kom kom… niet zo ongeduldig. Niet meteen zeggen dat je het niet kunt… Het hele systeem van openstreetmap en de kaarten daarvan in een garmin te zetten werkt maar is ook in ontwikkeling. Ieder onderdeel ervan heeft nu en dan zijn kuren.

Maar wat zou dat? Neem de tijd ervoor. Net zoals Willem, Hugo_H, Lambertus en ligfietser de tijd hebben genomen voor jou. Je was toch nieuw zei je?

Ja, misschien ben ik wel ongeduldig.

Ik had gisteren bij Lambertus de NL kaart gedownload voor mijn oude Garmin Nuvi en die werkte. Nu wilde ik voor mijn Garmin eTrex de Duitslandkaart downloaden en ik kreeg de eerdergenoemde foutmelding. Die wilde ik in mijn vakantie in de Harz gaan gebruiken en aanpassingen maken. En als ik ergens niet tegen is het tegen foutmeldingen waar geen uitleg bij is, net zoals vaak bij Windows gebeurt.

Je kan natuurlijk de City Navigator Europe kopen, prima kaart voor in de auto, maar daar staan geen wandelpaden op, dus in de Harz heb je er niets aan. Probeer eens Duitsland kaart van Radfahrer, http://wiki.openstreetmap.org/wiki/User:Radfahrer/Radkarte
Daar staan ook wandelpaden op en hoogtelijnen. De kaart van Duitsland is zeer gedetailleerd (en wordt dagelijks ververst). Je kan 'm meteen downloaden en installeren. Op dezelfde site vind je ook een osm kaart voor heel Europa, maar die wordt niet zo vaak geupdate: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/User:Radfahrer/Radkarte/Europa
De gmapsupp file kan je meteen kopieren naar een SD kaart en in je GPS stoppen zonder iets te hoeven installeren.

Die melding wordt meestal gevolgd door een specificatie van de oorzaak. Meestal is het email adres niet ingevuld of zijn er teveel kaartdelen (tiles) geselecteerd (helaas is het nodig gebleken om een limiet op het aantal tiles in te stellen omdat leechers anders de dienst onbruikbaar maken voor andere gebruikers).

Dat begrijp ik. Gisteren heb ik NL volledig gedownload en staat in Mapsource als OSM World Routable. Als ik nu de deelkaart download waar de Harz in staat krijgt die dan een andere naam of wordt de andere overschreven?

Alle kaarten van garmin.na1400.info/routable.php hebben dezelfde product-id waardoor de mapsource installer een eerdere installatie met dezelfde product-id overschrijft. Dat is een groot nadeel maar er is geen eenvoudige oplossing.

Wat je wel kunt doen is met MapSetToolKit de product-id’s wijzigen waardoor er wel meerdere kaarten van mijn dienst naast elkaar geinstalleerd kunnen zijn.

Ik heb net NL en de Harz aangeklikt en ik sta in de wacht:

‘Combine maps request accepted.
You will receive an e-mail when the server has processed your request. This e-mail contains the download location for the MapSource installer, RoadTrip installer and gmapsupp.img, each you can download separately according to your intended use. The files will be deleted 48 hours after the e-mail has been sent.
There are currently 76 requests in the queue…’

Dan wachten we nu geduldig af, bedankt.