MTB routes worden omgetagd in fietspad door km2dp - verzoek revert

Dit is inderdaad een fietsknooppunt. relatie is rcn_ref 05 Dat staat er al heel lang
Maar daarnaast zijn op het kruispunt 2 info punten te vinden met 05 in de tag Er staat tenminste één paddenstoel, vandaar mijn opmerking.

Ik denk dat zijn bedoeling is om die knooppuntinfoborden te mappen. Maar dat zal ik ter plaatse moeten checken. Die “i” kom ik overal tegen.

De losse voetpaden heb ik aangepast of verwijderd. Ook op voetpaden staat nog steeds footway=sidewalk. Dat hoort er ook niet, maar ben ik bij andere ID mappers dus ook al tegengekomen. Geldrop b.v.
Voor Fietswim is er nog veel werk te doen in Breda.
Hier http://www.openstreetmap.org/note/845274#map=17/51.56107/4.80164&layers=N
bij de Wolflaardreef was het een puinhoop van duplicated ways. Mapper heeft niet meer gereageerd op mijn voorstel om het te herstellen. De fietsroutes waren ook allemaal onderbroken.
Ja… het zal best anders zijn, want ik heb het hersteld zonder survey. Moet dus nog gebeuren.
Ben tot aan de Mark vele uurtjes aan het herstellen geweest en vlak ook het werk van Eric niet uit.
… maar mappen is vaak 30% nieuw en 70% herstelwerk. Wanneer je dan positieve reacties krijgt van mappers vind ik dat niet erg. Het is inherent aan een opensource-gebeuren. Geen reactie of “kijk naar je eigen fouten” komt ook voor.

Bij de Kogelvanger is ook gemapt door deze mapper. Daar is echt alles veranderd. Dus Wim… genoeg te hobbyen daar. :slight_smile:

Nee, dat is in OSM momenteel alleen een wandelknooppunt. De route naar 05 komt er wel langs, maar 05 ligt er niet. Er staat alleen rwn_ref=05 en dat ook nog zonder relatie met een wandelnetwerk. Die heb ik er nu opgezet
Mogelijk dat het ook 05 voor het fietsknooppuntnetwerk is, maar dan ligt dat momenteel in OSM fout.

Nog even nagekeken en zowel PDOK als het routebureau Brabant geven voor het fietsknooppunt 05 het kruispunt Lange Dreef/Frederiksdreef aan. En daar ligt het ook in OSM.

Sorry Dick, maar ik zat er naast. 05 is een wandelknooppunt, had ik verwisseld met fietsknooppunt. vlak boven 05 op de y splitsing is wandelknooppunt 04. Fietsknooppunt 5 is inderdaad Lange Dreef/Frederiksdreef.
Als het wil lukken ga ik op 25 januari (week uitgesteld) kijken.

Geeft niets Wim. Ik constateerde alleen wat er in OSM staat en wat de officiële instanties zeggen. Jij kent de situatie buiten en die kan geheel afwijken.
Dan kunnen naar mijn idee de i’s gewoon weg, die zaaien alleen maar verwarring.

Kwam dit tegen van Km2bp: Onderin een fietspad dat aansluit op een raceway voor motor. Op een van de wegen staat een hardloop mannetje. Dit alles bij Wielervereniging Breda. Je kunt er uiteraard fietsen maar ook skeeleren en hard lopen
http://www.openstreetmap.org/way/462658093#map=18/51.61798/4.77434&layers=N

Op de openfietsmap rendert het niet. Er ligt een sports_centre overheen als gebouw! Building=yes. Deze mapper heeft geprobeerd in hoog tempo Breda te verzieken. Dat gebouw zou ik helemaal weghalen. Zit ook overal aangeplakt.
In Dordt heeft een mapper van de wielerbaan de Mol gewoon een fietspad gemaakt. Dat heb ik toen zo gelaten. Je kon er soms echt opkomen. In de wiki nooit echt goed kunnen vinden hoe je een wielerbaan mapt. Zal nog eens kijken.
Doe je het zelf?
https://www.openstreetmap.org/#map=18/51.81876/4.75070 (Wielerbaan De Mol)

In Eibergen ligt een soortgelijke wielerbaan.
http://www.openstreetmap.org/way/393037851

Heb sportcomplex verwijderd, de racebaan is nu highway=road en fietspad is highway=service geworden

Dat is in ieder geval beter dan een fietspad … nergens dat g bord te bekennen bij De Mol. Zal Dordt ook aanpassen.

Fietswim… kijk nog even naar dat voorbeeld in Eibergen. highway=road gebruik je alleen als je nog niet weet wat voor een type weg het is. je krijgt dan een foutmelding, want je “moet” uiteindelijk specificeren welk type weg het is.

Is leisure=track alleen niet voldoende?

Volgens mij hoort hier helemaal geen highway op te staan.
En zekere geen driveway.

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:highway%3Draceway zie de opmerking over cycling
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:leisure%3Dtrack

Terzijde:
De namen op de velden van het sportpark.
Die velden hebben nooit de naam FC Eibergen, wel zou deze naam als operator opgevoerd kunnen worden.
Intern binnen de organisatie, zullen de velden een naam hebben gekregen, hoofdveld veld 1 of iets dergelijks, er zal wel een plattegrond in de kantine hangen met de benamingen.
(luchtfoto 2016 geeft andere velden weer)

'k Ga het ook weer aanpassen… g11 lijkt me in ieder geval niet goed…wordt vervolgd …

edit2: Leisure=track, sport=cycling access=private name=Wielerparcours De Mol. Of het rendert… geen idee. sevice=highway is in ieder geval niet goed.
https://www.openstreetmap.org/#map=18/51.81901/4.74896 Even afwachten hoe het “rendert”.

Inderdaad de velden zijn verlegd.
Dit ivm aanleg van een schaatsbaan
http://www.openstreetmap.org/note/503029

Ik heb de tagging van de wielrenbaan aangepast naar onderstaande tagging.
JOSM mekkert dat er geen highway aanwezig is, dit terzijde.
sport=cycling mekkert ook, dit zou geen way mogen zijn, maar zou een polygon moeten zijn (unclosed way)

leisure=track
smoothness=excellent
sport=cycling
surface=asphalt

Inmiddels highway=service toegevoegd

Highway=road kom ik hier tegen. Het gaat o.a. over de Sureaweg.
Het is eigenlijk een bosweg, maar dan geasfalteerd. Ooit aangelegd voor mensen van de waterleiding om bij de waterputten te komen. Is een prachtig fietspad. Auto’s niet toegestaan. Afgesloten met afsluitbomen, alleen te openen met een speciale sleutel. Is dit een track of een service way? Hoe tag je een zo’n afsluitboom, een slagboom is het niet, die gaan met een pasje omhoog en is ook geen gate

https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=25712
barrier=log
barrier=gate

Laat ik even inhaken aangezien ik net deze week met zoiets aan de slag ben gegaan. Termen als baan, piste en parcours worden nogal eens door elkaar gebruikt. Zoek via Google Afbeeldingen en het verschil is wél duidelijk. Wielerbaan: een afgesloten (houten) baan van zo’n 200 meter met schuine zijden. Wielerparcours: een geasfalteerde weg waarmee een rondje van ongeveer een kilometer is te maken.
Voor het skeeleren kun je hetzelfde onderscheid maken. Een combinatie van baan met parcours voor diverse sporten lijkt telkens vaker voor te komen.

Ik heb het geval op deze foto ingetekend, ook m.b.v. een survey en andere foto’s:
http://www.skeelerverenigingids.nl/skeelerbaan-2/
Resultaat: http://www.openstreetmap.org/#map=17/53.25549/6.04827

Op de website van die skeelervereniging worden de termen ook door elkaar gebruikt. Het is wel duidelijk dat de kleine 200 meter ovale baan bedoeld is voor skeeleren. De 400 meter ovale baan lijkt voor beide sporten bedoeld en is onderdeel van een parcours van 1200 meter dat vooral voor wielrennen is aangelegd.

De tagging leisure=track heb ik uiteindelijk alleen voor de 200 meter baan gebruikt (i.c.m. sport=roller_skating). Voor de grotere omloop wilde ik geen volledige opvulling van de binnenkant. Met een multipolygon was het probleem dat de twee bochtjes om het parcours af te snijden niet eenduidig konden worden meegenomen.
Ja, rekening houden met de rendering is niet verkeerd, zolang de gekozen tagging is te rechtvaardigen en het kan zijn dat je dan juist op de allerbeste tagging uitkomt.
In dit geval kent de 200 meter baan een afrastering terwijl de grotere omlopen in principe vrij toegankelijk zijn: er is geen geldig obstakel of bord dat een voetganger of fietser tegenhoudt er te komen. Auto’s kunnen er niet geraken.
Het is uiteindelijk gewoon een smalle asfaltweg en daarom heb ik er highway=unclassified van gemaakt. Toegang en naamgeving heb ik aangegeven zoals het mij het meest toepasselijk lijkt.

Voorlopig heb ik er even highway=track, tracktype=grade1, access =pivate, smoothness=good en name= Wielerparcours De Mol van gemaakt. Leisure rendert nul komma nul. Een fietspad geeft misverstanden denk ik.
http://www.openstreetmap.org/#map=17/51.81786/4.74943

Ik gebruik voor asfaltparcoursen meestal een multi met leisure=track.
Voorbeeld: http://www.openstreetmap.org/#map=17/52.11807/4.63565

Wanneer er sprake is van gedeeld gebruik [deels wedstrijden en training en buiten deze uren open voor recreatief gebruik], leg ik er ook een fietspad op.
Er zijn echter mappers die over dit samengebruik een andere mening hebben, veelal omdat inspectie-tools dit dubbelgebruik als fout aanmerken.