Maproulette: за хижите в България

Привет,
Поиграх си с MR и направих едно предизвикателство за добавяне на надморска височина на хижите в България. Ако искате да се включите - MapRoulette

Също виждам хотели добавени като хижи, какво трябва да се направи в тоя случай?

2 Likes

Надявам се само да добавя истински (истински в полето) височини.
В Полша правителствените данни, които можем да използваме, също посочват височината и естеството на сградите-често обаче не е вярно, измислицата на длъжностното лице, обслужващо набора от данни.

1 Like

Има хижи, които са продадени и си работят като хотели. Но имената им са достатъчно известни и си се знаят като хижи. Например, бившата хижа Марциганица - https://marciganica.com/ - тук дори официално си ползват „хижа“ в името.
Според мен, трябва да се реагира според случая. Ако е в планина и обектът си се знае като хижа, то по-добре да остане маркирано като хижа. Ако някой е сбъркал и вместо хотел е маркирал като хижа, то е добре да се поправи.

За надморските височини не знам… От къде да се вземе правилна информация? Има табелки по хижите, които не отговарят на действителността. Аз по-скоро не бих добавял. Бях срещнал връх с очеизвадно грешна надморска височина, но така и не открих точна в официални източници, а из нета попаднах на 3 различни стойности. И си го оставих, както си беше…

3 Likes