Kuntoportaat

Mitä tageja ns. kuntoportaille pitäisi lisätä perinteisen (highway=steps) lisäksi, jotta erottuisivat “normaaleista” portaista? Onko ehdotuksia? Tutkin aihetta hieman ja törmäsin varsin kirjavaan käytäntöön. Suurimmalla osalla kohteilla ei löydy mitään llikuntaan viittaavaa tagia, mutta siellä missä tällainen oli tuli vastaan ainakin seuraavat neljä kombinaatiota joilla tätä on yritetty ilmaista…
leisure=fitness_station
leisure=fitness_station + sport=fitness
sport=running
sport=fitness
Ennenkaikkea mietin tässä millä combolla noita voisi OSM:sta mahdollisimman luotettavasti halutessaan hakea. Ehkäpä tuo highway=steps + sport=* combo voisi olla sellainen jolla voisi lähteä liikkeelle ja pyrkiä nyt ainakin lisäämään tuota sport-tagia noihin puuttuviin kuntoportaisiin, vai mitä sanotte? Hetken aikaa ehdin jo miettiä sitä että onko näitä tarpeen edes eritellä, mutta koska osa portaista on nimenomaisesti luotu kuntoportaiksi, niin kai niiden ensisijainen käyttötarkoitus on ihan perusteltua OSM:iin merkitä? Sinänsähän kuntoilua voidaan harrastaa kaikenlaisissa portaissa.

Facebookin puolella ehdotettiin sport=stair_climbing tagityksen käyttöä, joten olen käyttänyt sitä kun olen luonut uusia kuntoportaita tai huomannut että joltain olemassa olevalta kohteelta sport-tagi puuttuu. En ole lähtenyt muuttamaan olemassa olevia sport-tagityksiä, joten siellä on edelleen myös fitness/sport-versioitakin tarjolla. Nuo kaikkihan löytyy kuitenkin jos hakee highway=steps + sport=* combolla kohteita.