Importeren van Data

In de afgelopen tijd wordt er veel gesproken over het importeren van bulkdata.

Nu komt het nog wel eens voor dat ik wat contactjes heb en dat ik dingetjes ritsel. In mijn zoektocht naar gratis ‘dingetjes’ kan het wel eens zijn dat ik tegen mensen aan loop die geodata in de aanbieding heeft. In welk formaat moet dit soort gegevens het best aangeleverd worden om eenvoudig geimporteerd te worden?

De belangrijkste kwestie is de licentie. De data moet onder CC-BY-SA 2.0 kunnen worden vrijgegeven, en tegenwoordig wordt ook de dataverstrekker gevraagd of hij de ODbL ondersteunt. Zie http://wiki.openstreetmap.org/wiki/OpenStreetMap_License voor meer informatie.

Het formaat is minder belangrijk. Vaak wordt data in SHP aangeleverd, wat door veel converters ondersteund wordt, zoal shp-to-osm.jar. Anders heeft er vast wel iemand de beschikking over FME of een andere tool om de data naar SHP om te zetten.

Als eerste heb ik een prive persoon die alle geodata heeft van Duikplaatsen in Nederland. Gelden voor eigenhandig verzamelde gegevens ook die licentie voorschriften? Mijn GPS gegevens zijn daar toch ook niet aan onderhevig?

Ik kan me voorstellen dat data van het SBB of Natuurmonumenten dit wel is.

Als je zelf de data verzameld hebt, kun je zelf bepalen onder welke voorwaarden je de data ter beschikking aanbiedt. Dus als je kennis ermee akkoord gaat dat de data in OSM komt, is dat prima. Dat is alles.

Hoe is de data momenteel opgeslagen? Zijn het points of interest of zijn het vlakken? En welk coördinatenstelsel is gebruikt? RD of WGS84?

Als ik me goed herinner is het stelsel WGS84 en zijn het POI’s.
Kan ik hem ter verificatie naar je toesturen?

Let aub op met de herkomst, als dit bestand afkomstig is van usenet of een torrent dan is het onbruikbaar. (daar komen vaker van dit soort poi verzamelingen langs)

Nee, deze lijst is van een betrouwbare bron.
Dus, waar kan hij naar toe?

Om Rubke maar even bezig te houden lijkt hij mij de aangewezen persoon. Hij heeft al meerdere keren PIO’s geimporteerd en wat de-duplicate scriptjes geschreven. Kortom. Ik zeg naar Rubke met die file :smiley:

en bedankt :wink:
Maar we importeren graag hoor, ik stuur je wel een PM

de data is geupload, nog even geduld en het moet hier te bewonderen zijn…
http://map.openseamap.org/map/?zoom=10&lat=51.56166&lon=3.89823&layers=B0TFF

Uhhh, ik denk dat we tot op heden niets kunnen bewonderen. Ik denk dat de tag verkeert is. Er staat nu sport=scuba_diving. Ik denk dat dat sport=diving moet zijn. JOSM reageert dan ook veel lekkerder. Er komt dan een duikflesje te staan.
Kun je er nog iets aan doen?

ik heb de page [1] en vooral de proposal [2] op de wiki gevolgd, ik heb niet gekeken wat josm het leukste vind :wink:

wiki:
"Most people already mapping dive spots seem to use sport=diving (see e.g. DE:Switzerland/DiveSpots). But there is no full agreement on this, as some people propose to use something like sport=scuba_diving instead. This would help to distinguish the spots from cliff diving spots and is in agreement to the naming on Wikipedia’s list of sports (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sports). There is a proposal for a new tag sport=scuba_diving and an additional name-space under way. Please check the proposal at Proposed features/scuba_diving. "

Openseamap renderd trouwens de tag (sport=scuba_diving)

ik heb voor de name al de namespace gebruikt (scuba_diving:name=), dat zou ook gewoon name= kunnen worden, maar aangezien ze het toch niet renderen maakt het voor het moment niet uit.
ik zie trouwens dat een duikspot op openseamap ook nog de tag scuba_diving:divespot= gebruikt.

[1] http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:sport%3Ddiving
[2] http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Proposed_features/scuba_diving
[3] http://wiki.openstreetmap.org/wiki/DE:Switzerland/DiveSpots

Misschien een beetje off topic , maar is de OpenSeaMap ergens te downloaden voor een Garmin GPS?

En dan graag een antwoord met een link :wink:

http://garmin.na1400.info/routable.php

Ik denk dat je deze bedoeld: OpenSeaMap not routable

Bedankt voor de tips

Er is iets mis met de garmin kaarten en kunnen niet gedownload worden.
Jammer

Welle garmin kaarten (i.e. vanaf welke provider/server)? En wat is je exacte probleem?

Op de site waar je openseamaps kan downloaden staat dat er iets mis is.

http://www.openseamap.org/index.php?id=kartendownload.
Auf Garmin Hand-GPS laufen IMG-Karten direkt von der Speicherkarte. Bei unserem Test haben sich Fehler gezeigt die noch nicht behoben werden konnten. Das Format wird zur Zeit nicht angeboten.An der Fehlerbeseitigung wird gearbeitet.

Er is eergisteren AND data in gorinchem geimporteerd (62 edits), ik dacht dat er juist zoveel mogelijk AND data verwijdert zou worden
Wegen de eerst helemaal highway=tertiary waren, zijn nu gedeeltelijk highway=unclassified.

Zie http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=8367