Pokusao sam da integrisem postojeci skup podataka, ali imam gresku.
Prepoznaje stanice, vozila is ve ok, ali kada treba da unesem pocetnu i krajnju stanicu tj.odrediste, javi gresku:
Ne mogu da ti pomognem sa HomeAssistent delom priče, ali mogu da ti kažem:
Grad Beograd je prestao da objavljuje GTFS i nemaju interesa i želja dalje da ga objavljuju, čini se iz nezvanične komunikacije na našem Telegram kanalu (ali nemaju problem da ga daju Guglu…). GTFS će sve više da divergira, računaj na to (npr. savski most je dosta promenio neke linije, uveo nove…)
Kada sam ja parsirao taj GTFS, delovao je OK. Taj GTFS parsira i PTNA platforma i gtfspy alat (koji od GTFS-a pravi SQLite bazu). Moj kod za analizu našeg GTFS-a je ovde. Sve mi to ukazuje da je problem možda do te HA integracije?
Ne kažem da je beogradski GTFS savršen, možda ima nešto što ZET GTFS nema, a možda ima i neku grešku koju PTNA i gtfspy uspevaju da progutaju. Poenta mi je - naš GTFS nije totalno nevalidan, nego da nije daleko od toga da ga drugi alati parsiraju, pa da i ti “imaš šanse” da ga poteraš (uz možda sitne izmene u HA integraciji da bude malo “forgiving” ili uz izmene u samim .txt fajlovima u GTFS-u, samo treba provaliti šta je problem)
Pokusao samd a skinem prvi alat koji ste napomenuli, ali dobijam izvesnu gresku, tj ovaj Wheel program ne mogu da skinem jer link za skidanje nije vise aktivan.
Pokusao sam da skinem vas alat, ali dobijam sledecu gresku:
stefa@DESKTOP-MF1O720 C:\Work\gtfs-osm-validator
$ pip install -r requirements.txt
Defaulting to user installation because normal site-packages is not writeable
ERROR: Invalid requirement: 'overpy=0.6': Expected end or semicolon (after name and no valid version specifier)
overpy=0.6
^ (from line 1 of requirements.txt)
Hint: = is not a valid operator. Did you mean == ?
Ako mogu da vas zamolim da vi uporedite podatke, naravno u skladus a vasim slobodnim vremenom, jer me bas zanima, zasto podaci za ZET odstupaju od GSP (sekretarijata za saobracaj).
Po nekoj mojoj programerskoj logici, ako je GTFS/2 standard, trebalo bi da bude “striktan”, da se svi parametri ispunjavaju.
Takodje pisao sam GSP-u, pa su me oni uoputili na gradski sekreatarijat za prevoz, pa sam pisao i njima i pitao ih da li imaju u planu kacenje nove verzije za GTFS podatke.
Jos uvek mi nisu odgovorili.
Ako mi ne odgovore, zvacu ih tlefonom.
Eto svakako sam hteo da napravim za komsije neki vid “stanice” u samoj zgradi, gde bi imali informacije o dolasku GSP vozila na nase 2 najblize stanice (ka centru grada, i ka blokovima - Ivana RIbara)
Evo zanimljivog projekta koji sam hteo uraditi, ali kao i sve u Srbiji i ovo je vidim na “povuci-potegni” Transit Countdown Clock
Hvala na informacijama.