Скарга DWG щодо перейменування населених пунктів

До DWG надійшла скарга на користувача Mazda05©, який перейменовує населені пункти на їхні попередні назви. Я намагаюся перевірити, чи коректно він це робить чи ні. Буду вдячний за будь-яку допомогу. У скарзі є посилання на https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3984-20#Text як обґрунтування того, що набір змін має бути повернутий.

Доброго дня.
Наступне — переклад відповіді DWG Complaint of renaming Settlements.
Mazda05© | OpenStreetMap — це мій другий акаунт. Набори змін учасника II V = | OpenStreetMap були відмінені, тому що для них не було жодних причин і підстав. Подробиці були надані учаснику у коментарях: Changeset: 157049876 | OpenStreetMap, Changeset: 156860869 | OpenStreetMap, Changeset: 156831957 | OpenStreetMap. Однак від цього учасника не було ані відповіді, ані дій щодо коригування змін.

Причини для відміни його правок:

• немає жодних підстав для змін найменувань транспортних об’єктів таких як аеропорти, аеродроми, залізничні станції тощо;
  • немає жодних підстав для змін найменувань територіальних громад;
  • попередні назви населених пунктів були видалені учасником, що не відповідає Good practice - OpenStreetMap Wiki;
  • зміни найменувань населених пунктів були на підставі проекта постанови Верховної Ради, а не на підставі постанови Верховної Ради. Перелік населених пунктів в постанові відрізняється від переліку населених пунктів в проекті постанови. Way: ‪Курісове‬ (‪359176162‬) | OpenStreetMap як приклад;
  • постанова Верховної Ради https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3984-IX «Про перейменування окремих населених пунктів та районів» була прийнята 19.09.2024, опублікована 25.09.2024 та набула чинності 26.09.2024. Набори змін учасника були здійснені в інтервалі між 19.09.2024 15:58 (EEST) та 24.09.2024 20:21 (EEST), коли перелік населених пунктів ще не був навіть опублікований.

Відміни змін цього учасника були обговорені у локальній спільноті в чаті. Також була надана інформація з моєї сторони щодо відміни правок в момент цієї відміни правок. Ніяких заперечень зі сторони спільноти не було.

Після відміни правок я отримав приватний лист від учасника andergrin | OpenStreetMap, котрий запитував причини відміни найменувань. Йому була надана детальна відповідь на це. Я не отримував більш ніяких листів чи коментарів від будь-кого іншого щодо цього.

На цей час деякі учасники вже зробили зміни найменувань без недоліків, які зробив II V = | OpenStreetMap.

З повагою, Mazda05

3 Likes

This user appears to be a newcomer. Unfortunately, he is not responding to comments, which can be seen in the Latest OSM discussions service: OSM changeset discussions of II V =

His changes were incorrect because, first of all, he rushed. Secondly, he did it incorrectly by not retaining the old_name in the data.

In my opinion, reverting his changes was justified.

There’s also another user, vorayo73, who is making similar edits with the same errors.

3 Likes