Edit 2022-Oct-19:
Original post:
Όπως ίσως θα έχετε προσέξει στην σημείωση στο πάνω μέρος της σελίδας του φόρουμ, ξεκίνα η τελική φάση της μετάβασης από το τρέχων FluxBB φόρουμ στο Discourse, και ζητάνε από τις κοινότητες, όσες επιθυμούν, να αιτηθούν δημιουργία υποκατηγορίας στο νέο φόρουμ . Η διαδικασία αίτησης φαίνεται εδώ, και θα ήθελα, εφόσον συμφωνείτε και οι υπόλοιποι και θέλω να θεωρώ πως ναι, να συζητήσουμε για το πως θα γίνει η αίτηση, δηλαδή τι να απαντηθεί σε αυτά που ζητάνε.
Όνομα: ένα απλό “OpenStreetMap Greece” είναι αρκετό. Δεν είμαστε οργανωμένη κοινότητα όπως σε κάποιες χώρες, με καταστατικό και τέτοια, αλλά θεωρώ ότι κάτι τέτοιο αρκεί για να εκπροσωπήσει τους χρήστες του OpenStreetMap στην Ελλάδα.
Κατηγορία (top-level) ή υποκατηγορία: ε φυσικά υποκατηγορία, δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση θεωρώ
Περιγραφή του σκοπού και ποιές ομάδες χαρτογράφησης θα εξυπηρετήσει: θα εξυπηρετήσει τους χαρτογράφους της Ελλάδας, είτε για θέματα ειδικά για Ελλάδα είτε για γενική βοήθεια στα Ελληνικά.
Γιατί είναι νέα κατηγορία αντί να είναι σε ήδη υπάρχουσα: απλά δεν υπάρχει κάτι σχετικό, γι’ αυτό γίνεται και η μαζική δημιουργία τοπικών κοινοτήτων τώρα.
Είναι νέος χώρος ή υπάρχει ήδη και που: υπάρχει ήδη, στο τρέχων φόρουμ.
Ποιός είναι ο τρέχων όγκος μηνυμάτων στο τρέχουσα πλατφόρμα (ανά εβδομάδα/μήνα): (αρκετά) χαμηλός, κατά μέσο όρο μπορώ να πω 2 νέα τόπικ τον μήνα και μπορεί 2 απαντήσεις την εβδομάδα. Μέσος όρος.
Υπάρχει πλάνο μετάβασης: δεν έχει συζητηθεί. Κι από ότι βλέπω κι από άλλες κοινότητες, ούτε εκείνες έχουν, οπότε μπορούμε να το αφήσουμε όντως στο Όχι.
(Προαιρετικό) Υπάρχει σύνδεσμος ή λίστα για guidelines: Όι
Λίστα χρηστών που θα διατελέσουν ως moderators στην νέα αυτή κατηγορία: προτείνουν τουλάχιστον 3, με μια μικρή περιγραφή του γιατί προτείνονται (καθαρά για διαφάνεια είναι αυτό, δεν θα κρίνουν οι ίδιοι administrators αν όντως θα επιλεγούν αυτοί, αυτό είναι δικό μας θέμα), και τέλος μια απάντηση στο εκεί φόρουμ από αυτούς τους χρήστες ότι δέχονται όντως να γίνουν moderators. Βλέποντας την κίνηση της ελληνικής κοινότητας εδώ και δύο χρόνια, θα ήθελα να προτείνω ως άτομα, με βάση την ενεργητικότητα και συνεισφορά τους τελευταίους μήνες σε φόρουμ και element (ως τα μόνα κανάλια της κοινότητας για την ώρα), τον nikospag, εμένα και την dorothea. Ως 3 άτομα, κι άλλοι είναι καλοδεχούμενοι . Ο mappas που είναι moderator στο τρέχων φόρουμ, δεν έχει συνδεθεί από το 2020. Θα πρέπει να υπάρχουν οι λογαριασμοί στο νέο φόρουμ για να γίνει τελική η πρόταση για τους χρήστες.
Καθαρά πρόταση μου είναι όλα αυτά, φυσικά είναι ανοιχτά σε συζητήσεις, γι’ αυτό και άνοιξα αυτό το thread, ώστε εάν είναι να ανοίξω (ή κάποιος άλλος) την αίτηση στο νέο φόρουμ σε λίγες μέρες.
ΥΓ: Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμη πλήρως είναι εάν στο νέο φόρουμ θα έχουμε κανονική πρόσβαση στο παλιό περιεχόμενο (του τρέχοντος φόρουμ) ή όχι (δηλαδή απλά ανάγνωση), ώστε να δούμε εάν χρειαστεί να ανοιχθούν νέα τόπικ εκεί για κάποια υπάρχοντα πράγματα. Το πιο πιθανό είναι μάλλον ναι, αλλά θα το δούμε όταν έρθει η ώρα.
Edit: τελικά o mappas είναι ακόμη ενεργός (θεωρούσα λάθος), απλώς λόγω της γενικής ηρεμίας δεν φαινόταν. Σρ :d