Ylimääräiset etu- / takaliitteet?

Tarviiko mielestänne kaikkien ravintoloitten perään kirjoittaa xyz RAVINTOLA?
Sitten kun hakee ravintolaa niin nimi on “Ravintola Xyz Ravintola”

Toinen on xyz LUONNONSUOJELUALUE. Tarviiko jokaisen luonnonsuojelualueen perässä lukea luonnonsuojelualue?

Tarvitsee, jos se on paikan nimi - siis Ravintola Laulumiehet esimerkki sellaisesta jossa paikan nimesssä lukee Ravintola. Toisaalta Helsingistä löytyy ravintolla nimeltään Manala ja siihen eii taas ravintolatermi kuulu vaan nimen pitäisi olla pelkkä Manala.

Eli minusta nimeämisen pitää noudattaa virallista nimeä ja sitten tagityksellä hanskataan se, että se Manala löytyy haulla ravintoloiden luokasta.

OSM kartoituksen pitää noudattaa totuutta mahdollisimman tarkasti ja sitä totuutta pitää vääristellä mahdollisimman vähän, jonkin tuollaisen sovelluksen toiminnan tarkastamiseksi. Sanoppas Houtari mikä oli se englanninkielinmen slogan siitä että kartoitetaan vain totuutta - eikä kartoiteta tavalla, jolla saadaan joku sovellus toimimaan?

Ihan loogista. Tosin joskus on vähän epäselvä onko “ravintola” osa nimeä tai ei.

Entä tapaus luonnonsuojelualue?

Map what’s on the ground & Don’t map for the renderer. Näiden taustalla siis ajatus että tilanne pitäisi olla kenen tahansa todettavissa ja päivitettävissä paikan päällä, eli että virallinen nimi pitäisi olla se mikä näkyy maastossa.

Luonnonsuojelualueet ovat vielä hieman haastavampi tapaus sillä nimeähän ei välttämättä näe jos ei tule paikan päälle ns. virallista reittiä eli opasteiden ja opastaulujen kautta.

Ravintola-keskusteluun vielä sellainen huomio että lisäksi voidaan Laulumiehet tapauksessa käyttää myös tagitystä short_name=Laulumiehet jolloin ne ravintolat joista etuliite poistettu löytyvät helpommin esim. reittioppaan haulla. Kansan suussahan tuo Ravintola-etuliite voi helposti tipahtaa pois vaikka kuinka olisi virallinen osa nimeä.

Tunnistan kyllä varsin hyvin tämän problematiikan ja olen itsekin siihen törmännyt kauppojenkin kohdalla. Miten ne pitäisi tagata? Mikä niiden virallinen nimi oikein onkaan?

Pitäisikö tämän kaupan esim. olla…
name = K-Market & official_name = K-Market Pasaati
vaiko
name = K-Market Pasaati & short_name = K-Market

Tältä osin on Suomen alueella käytössä vaihtelevat käytännöt.

Tämä oli juuri se mitä hain. Eli kartoitetaan totuutta ja joskus kieltämättä sen totuuden näkeminen voi olla vaikea tehtävä.