Xapi

Ontdekken gaat met veel vragen… dus een nieuwe vraag bij deze…

Op dit forum kwam ik erachter dat je kale data kan extracten. Ik heb mij wat verdiept middels http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Xapi Via een voorbeeld in dit forum kwam de grens van NL als output in de download, dus dat lijkt te werken. Ik krijg echter het idee dat XAPI erg hapert. Ik heb verschillende bronnen gebruikt (via normale browser, maar ook cURL) maar bij het merendeel van de pogingen gebeurt er niets. heb ik een verkeerde dag uitgekozen of hapert dit vaker? met een voorbeeld link als http://www.informationfreeway.org/api/0.5/node[amenity=hotel][bbox=-2,50,2,52] op http://xapi.openstreetmap.org/ heb ik geen output…

De file voor de benelux vanaf http://planet.openstreetmap.nl/ is even wat te groot om in te laden in josm (uiteindelijk doel is inladen in Qgis). Het downloaden van één type data zou voor mij in gevallen juis praktisch zijn.

Als je me even mailt zal ik alles voor je extracten :slight_smile:

Vooraleerst: we werken nu met API versie 0.6 in OSM, dus de Xapi servers met 0.5 in de URL zijn of niet werkend meer, of hebben verouderde data van voor de migratie.

http://www.informationfreeway.org/api/0.6/ redirect naar een van de beschikbare servers.

En ja, het komt regelmatig voor dat er geen resultaat komt op een query. Je moet echter onderscheid maken in queries die gewoon erg lang duren (tientallen seconden) en queries die nooit antwoord meer geven. Na 10 seconden al de conclusie trekken dat er geen antwoord komt, is dus voorbarig.

Vanochtend een nieuwe poging, maar helaas zonder resultaat. Ik ben aan het ontdekken, maar info waar ik even mee wil spelen is een stukje van Utrecht [bbox=4.779,51.936,5.13,52.305] en ik zou graag over de data van Amsterdam beschikken.

Stefan, als je mij hieraan kan helpen dan zou dat geweldig zijn. Nog mooier zou zijn als je mij ook uit kan leggen hoe jij dat doet.

het lag aan het systeem. Aangezien de aanhouder vaak wint heb ik het vandaag nog eens geprobeerd. Nu werkt het wel.

Volgend stap benamingen ontrafelen. Er zit echt een schat aan in informatie in en ik ga kijken hoe dit bruikbaar is in de ruimtelijke ordening (bijvoorbeeld lagen met verschillende type wegen en daar zones over verbeelden die bij wet bepaald zijn).

Is er ook ergens een GUI om xapi aan te spreken. Hier en daar wordt die genoemd, maar zie hem niet.

Ik heb nog niks gehoord over een GUI mar het is gewoon XML wat je moet parsen en daarna laten zien op een kaart. Dus het zou me inderdaad niks verbazen als iemand dat in elkaar heeft geknutseld.

Ik zou het super cool vinden als er een website komt waarin je de items in een mapfeatures lijst kunt aan/uit zetten met als resultaat een boel markers op de kaart. Zoiets als onze XAPI demo maar dan flexibel en zonder te programmeren te gebruiken: http://xapidemo.openstreet.nl/

…een of andere Limburger was daar mee bezig :wink: