www.francetopo.fr

Erg fraaie topokaart van Frankrijk en omstreken (Zuid-Limburg staat er ook op) op basis van OSM: http://www.francetopo.fr

Een beetje geïnspireerd op de Michelinkaarten, bevat ook Fiets- en wandelroutelayers.

Zie heel wat van mijn onlangs gemapte weggetjes in Frankrijk weer terug. Ook logisch als het osm als basis heeft. Veel in de Dordogne en in Centre bezig geweest en langs Canal du Midi . Er ontbreekt in Frankrijk helaas nog veel van de wegen en voor m’n 100ste zal het me nog niet lukken heel La France in kaart te brengen. Fiets dan ook altijd met CNE in Frankrijk. Maar met die hoogtelijnen is wel schitterend. De alpen em het centraal massive kan ik dan wel combineren met een hoogte transparant.
Is deze kaart al ergens te “downloaden”? Ben al eens de hoogtekaart seq tegengekomen, maar kreeg 'm met geen mogelijkheid met Mapsettoolkit in Mapsource. Alleen als ====. IMG Daar kom ik niet helemaal uit. Ben toch een beetje een frankrijkgek.

eggie

Is niet beschikbaar als download helaas. Zie ook http://www.francetopo.fr/fluxbb/viewtopic.php?id=25
Een standaard OSM Garmin kaart met hoogtelijnen zou je hier kunnen downloaden: http://fredericbonifas.free.fr/osm/garmin.html
Mogelijk dat je mbv een typ file enigszins een betere layout kan krijgen die er op lijkt?

Of anders wachten op de OFM France als Lambertus zijn server gereed heeft.

Hoogtelijnen van heel Europa: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/User:Computerteddy
Die ziet er zonder kaart natuurlijk niet uit, maar je kan in Mapsource wel hoogteprofielen maken van je route.

Wat een vreselijk gave kaart. Dit zou als basis kunnen dienen voor OSM.org. Zeker de opdeling tijdens het zoomen. Ze gebruiken drie stylen: Atlas-, conventionele cartografische en Op het laagste niveau het Stadsplan style. Dit is geniaal. Zo houd je het overzicht ook als je gaat zoemen. Ook het feit dat ze alle cartografische categorieën (straten, rivieren en POI’s) op aparte layers hebben liggen, maakt het gebruik van deze kaart vele malen gebruikersvriendelijker dan de OSM.org. Ze hebben op deze manier ook direct afgerekend met het argument dat je onmogelijk alle POI’s kunt renderen. Het kan dus wel. Je zet ze gewoon groepje bij groepje op verschillende Layers. De keuze is aan de gebruiker.

Minpunten zijn er natuurlijk ook.
de icons voor de POI’s zijn veel te groot. Ze overwoekeren snel de kaart waardoor het weer onleesbaar wordt. Een groot gemis is het zoom niveau. Bij het gebruik van de POI’s heb je snel de behoefte om verder in te zoomen dan op dit moment mogelijk is.

Conclusie: Erg mooie kaart. Ik hoop dat de makers de onderliggende software in OpenSource vrijgeven. Dit moet opgepakt kunnen worden door andere fanatieke kaartmakers.

Na uitzoomen blijkt dat de kaart begrenst wordt door het vlak Antwerpen - Roermond - Ulm - Milaan - Genua - Barcelona - Bilbao.
Iets meer dus dan Frankrijk alleen [Zuid-Limburg].

Ook lijkt het er op dat de kaart op een iets oudere versie van OSM gemaakt is:
Vgl: http://www.openstreetmap.org/?lat=47.48577&lon=6.99746&zoom=16&layers=M

met: http://tinyurl.com/d8mp2py