Woonplaatsnaam, Kadaster, Bag, Kombord.

http://kadata.maps.arcgis.com/apps/Viewer/index.html?appid=0538578c223742d8b4cf6dc845441f7c

mooie opsomming

Welke naam is leidend.

Ealahuzen Alahuzen Elahuizen

Alahuzen, volgens BAG Elahuizen en is afgewezen, wat nu in osm, kombord leidend? http://www.openstreetmap.org/#map=16/52.9251/5.5431
http://arcg.is/1HhsY3N Maar dat staat weer haaks op dit bord
https://www.google.nl/maps/@52.9301475,5.5455532,3a,25.9y,229.07h,85.09t/data=!3m6!1e1!3m4!1s0e4FJMYlZc-GksECZqGRUQ!2e0!7i13312!8i6656
dan zou kadaster het zelf ook nog verkeerd hebben.

Dit bord moet m.i. de officiele woonplaatsnaam (door gemeenteraadsbesluit vastgesteld) dragen. In dit geval heb je ook het talenvraagstuk - in het Nederlands is het (neem ik aan…) Elahuizen, en in het Fries Ealahuzen. Beide namen zijn juist en zouden m.i. in OSM als name:nl en name:fy gezet moeten worden, maar welke zet je in name? Er zijn talloze voorbeelden uit bijvoorbeeld Wales en Brussel.

Waar komt Alahuzen vandaan? Waar heb je dat zien staan? Je links naar arcgis.com gaan helaas niet direct naar de specifieke plek.

Ga op die kaart naar de specifiek plaats daar staat Alahuzen. Neem aan dat Kadaster die naam er op gezet heeft. Ondergrond kaart bij die viewer. Of afkomstig van arcgis?

Jammer, dat je bij veel overheidskaarten geen permalink mogelijkheden zijn, communiceert veel beter, zien is sneller weten.

Wat zegt de Gemeente?

Zij zijn verantwoordelijk enerzijds voor de borden maar anderzijds ook voor de informatie in de BAG. Als het verkeerd in de BAG staat, moet het door de gemeente aangepast worden. Anders moet de gemeente het bord vervangen lijkt mij.

Gemeente is nu gesloten :wink:

Het is raar dat het kadaster onder de meldingenkaart deze kaart gebruikt, met Alahuzen.
http://kadata.maps.arcgis.com/apps/GeoForm/index.html?appid=0955c852bfb84cf998bf015864c2c93c&webmap=e94d5e2554034831b7b19cb6b13abfbc

Misschien een verkeerde interpretatie van mijn kant op basis van kadaster, de afgewezen melding/opmerking op kombord, die ik direct vergeleek met de naam op de ondergrondkaart.

Logisch reactie.

Het legt een andere problematiek bloot.
Betrouwbaarheid ondergrondkaart.

Er leest vast iemand mee van het Kadaster.

Op de gelinkte google foto (edit: en de zojuist door Dick geposte foto :wink: )staat de friese naam Alahuzen bovenaan en zou dan volgens het ground truth principe in het name= veld terecht moeten komen.

Overigens is de woonplaats lang niet altijd identiek met wat er op een kombord staat een extreem voorbeeld is de woonplaats Ambt Delden (voormalige gemeente) daar bestaat geen enkel kombord van. Er staat wel een place node in osm maar dat is eigenlijk onzin vermoed dat dat een gevalletje tagging for renderer/nomnatim is.

Ik zie Ealahuzen niet Alahuzen…

Even doorgaan op Ambt Delden. Dat heeft nooit een kombord gehad, ook niet toen het nog een zelfstandige gemeente was. De bebouwde kom is Delden, dat heeft komborden. Ambt Delden is het buiten gebied om Delden heen en heeft geen zodanige bebouwing dat je een kombord nodig zou hebben.
Ik heb even op Harry’s bordensite gespiekt en de Gemeente Hof van Twente heeft inderdaad geen bord Ambt Delden. Wel vele andere, ze is erg kwistig mee, maar geen Ambt Delden. http://www.borden.plaatsengids.nl/pgemHofvanTwente.html#pambtde

oops niet helemaal opgelet geen idee waar dat Alahuzen op die esri kaart vandaan komt. Speculatie: esri gebruikt een wat oudere versie van top10nl en de naam was al gecorrigeerd toen de melding binnen kwam.

Maar wat is eigenlijk de oorsprong/status van die namen op de kadasterkaart…
Als ik naar het gebied kijk tussen Sneek en Leeuwarden staat bij Roordahuizum en Rauwerd dat de melding, dat de plaatsnaam onjuist is, is afgewezen.
Maar in dit gebied (voormalig gemeente Boarnsterhim) zijn alle plaatsnamen al 25 jaar officiëel Fries, op alle borden. Volgens mij kom je de voormalig nederlandstalige benamingen op geen enkel bord tegen (kombord of anwb borden). En als ik daar naar de Bag info kijk is dat ook de friese naam…