βοήθεια με το wiki

λόγω περιορισμένου χρόνου θα ήταν δεκτή οποιαδήποτε βοήθεια με το wiki (κυρίως η αντιστοίχιση εθνικών και επαρχιακών οδών με τα relation τους)

μπορείτε να βρείτε τα relation στο http://ra.osmsurround.org/searchRelation?name=&relationType=&route=&ref=&network=GR%3Aprovincial%3A03&operator=

στο συγκεκριμένο παράδειγμα ο αριθμός 03 στο GR:provincial αφορά την Βοιωτία, αλλάζοντάς τον βλέπετε όλα τα relation που έχουν δημιουργηθεί σε κάθε νομό

ευχαριστώ

JayCBR, θα βοηθήσω και εγώ. Όμως από ότι είδα υπάρχει αντιστοίχιση εθνικών και επαρχιακών οδών με τα relation τους, στο 95% (περίπου) των περιπτώσεων.
Εκτός αν εννοείς ότι πολλά από αυτά είναι λάθος και πρέπει να ελεγχθούν. (αυτά που λείπουν εννοείται ότι πρέπει να προστεθούν).

EDIT: Ξεκινάω από τις επαρχιακές προς το παρόν.

επαρχιακές οδοί που έχουν ήδη relation δεν χρειάζονται έλεγχο (εκτός φυσικά αν έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα), η κυριότερη δουλειά είναι να περαστούν τα relation στους πίνακες (όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά πιστεύω)…Υπάρχουν και νομοί που δεν έχω ασχοληθεί, ενώ υπάρχουν κάποιοι που δεν παλεύονται, όπως ο νομός Ιωαννίνων (δεν φτάνει που έχουμε 50 επαρχιακές, έχουμε και α,β,γ κτλ).
Από εθνικές οδούς πιστεύω είμαστε εντάξει, αν και έχω σοβαρές ενστάσεις σχετικά με την ύπαρξη χωριστών relation για παλιά και νέα τμήματα ΕΟ.

Σήμερα θα τελειώσει ο Νομός Ιωαννίνων (που όντως ήταν “πακέτο”) όσον αφορά relations, έλεγχο διαδρομών, ονόματα ways κλπ. και θα ολοκληρωθεί και ο πίνακας στο wiki. Μετά θα συνεχίσω με την υπόλοιπη Ήπειρο.

Για τσέκαρε τον αυτοκινητόδρομο εδώ https://www.openstreetmap.org/#map=13/40.1526/23.3720, τα tags. Έχει ανοίξει για την κυκλοφορία?

παραδόθηκε τέλη Μαίου του 2017, εκτός από ένα κομμάτι 900 μέτρων στην Ποτίδαια (χρόνιο πρόβλημα απαλλοτρίωσης), φυσικά δεν πρόκειται να δεις πουθενά κάποιο όνομα ή αριθμό, Α24 κτλ

όπως σε κάθε νέο δρόμο, είναι λίγο δύσκολη η χαρτογράφηση του παράπλευρου δικτύου, ενώ σε πολλά σημεία οι ιδιοκτησίες εφάπτονται στον αυτοκινητόδρομο (δεν είναι απίθανο να είσαι στην δεξιά λωρίδα και ο άλλος να βγαίνει από την αυλή του!)

ΥΓ:έφτιαξα γύρω στις 35 επαρχιακές της Αχαίας;συνάντησα αρκετές διακοπτόμενες (ΕΠ5), αλλά και κάποιες με πολλαπλούς προορισμούς που δεν “βγαίνουν” (ΕΠ22)