Wiki-kirjoittelua -- Kartan ominaisuudet

Mulla ensimmäisenä tärkeiden töiden listalla on tuon “Map features” sivun kääntäminen. Laiskuuttaan ei tule luettua sitä, mutta tiedä sitten tulisiko enemmän jos ensin kääntäisi ko. sivun.

Huomasin tässä, että yksisuuntaiset kadut saisi käännettyä oikein päin, kun vaihtaa oneway arvon “yes” → “-1” :slight_smile:

Noita korjattavia paikkoja taitaa olla enemmän ja vähemmän. Toisaalta mikä on yleensä toivomus nelikaistaisten teiden piirtämisessä? Niin tarkkaan kuin tietää? ja arvaa toisten kaistojen paikan… jos ei ole kunnollista reittiä muille kaistoille. Kokemuksella ne voi mennä paikalleen.

Käännä mielummin itse way että suunta on oikea.

Jos 4 kaistaisella tarkoitat eroteltua 2+2 tietä, niin piirrä ne sitten erikseen. Jos ne ovat yhdessä niin ei se ole kuin yksi tie jolla tagi “lanes=4”

“-1” on kuitenkin hyvä tietää. Esimerkiksi Potlatch:ssa ei tietääkseni ole toimintoa tien kääntämiseksi, mutta kuitenkin se saattaa itse keikauttaa tien ympäri kun esimerkiksi liittää kaksi tietä yhteen. Siinä tapauksessa on helpompi laittaa “-1” kuin avata JOSM kulkusuunnan korjaamiseksi. Varsinkin, jos ei ole opetellut käyttämään JOSM:ia. Silti olisi kyllä parempi, jos teiden kulkusuunta tietokannassa olisi oikein.

Potlatch:sta löytyy sittenkin toiminto tien suunnan kääntämiseksi. Alhaalla vasemmalla toisena on nuoli ja se kertoo tien piirtosuunnan (jos sitä ei ole käännetty). Sitä klikkaamalla tie kääntyy. Liikenneympyrälle se ei toimi ja ne saa kiertään toisinpäin sillä -1:llä.

Joku oikeasti jaksaa potlatchilla… (noh, en edes voi käyttää kun ei ole x86_64 flashi pluginia, swfdec kun tuota ei vielä pyöritä)
Mutta asiaan, IMHO parempi että way on oikeasti oikean suuntainen, tuo -1 on IMHO paha kludge. JOSM pyörittää kyllä ympyrät, ja on muutenkin paljon näppärämpi editori, eikä ihmiset kädetä niin herkästi kun muokkaukset ei mene heti kantaan.

Joo, eikä josm ole oikeasti edes vaikea käyttää vaikka kaikki sitä tuntuvat pelkäävän.

Molemmissa editoreissa taitaa olla vielä töitä, jotta käyttäjäystävällisyys on hyvä. Liikkeelle lähtö on helpompaa Potlatchin kanssa, kun ei tarvitse etsiä oikeita pluginejä – pelkät numerot ja viivat välissä on aika tylsiä. Uuteen paikkaan siirtymisessä taitaa kummassakin olla hyvät puolensa, kun vain tottuu käyttämään.

Potlatchin 0.6:een tuli attribuuttien valikot ja ei tarvitse muistaa nimiä. Niitäkin viitsii sitä kautta lisätä, kun on vähemmän kirjoitettavaa/muistettavaa.

Potlatchin suurin ongelma mielestäni on, että ohjelma ei anna zoomata tarpeeksi lähellä ja jos todella lähekkäin on useita nodeja, Potlatchillä jää erittäin epäselväksi mihin näistä tie liittyy. Ja muutenkin Potlatchin näkymä tuntuu olevan niin kaukana varsinaisesta datasta, että aina ei näe/tajua miten hommat on tehty (sanoo henkilö, joka käyttää Josmia ilman mappainttia).

Pitää vaihdella tarpeen tullen kummankin editorin välillä… Päällekkäin piirrettyjä teitä Potlatchillä ei näe. Ne selviää mutkan kautta, mutta herättää alkuun ihmettelyä.

Mappaint on nykyään integroitu ja Presets valikosta saa kaikki yleiset tagit, joten ei niitä tarvi enää pahemmin metsästää.

Paluu alkuperäiseen aiheeseen eli kartan ominaisuuksille on tulossa käännös ja löytyy:
http://wiki.openstreetmap.org/index.php/Fi:Map_Features

Englanninkielisellä sivulla on sinne linkki (eli osoitetta ei tarvitse muistaa).

Kopioin Potlatchin sivun myös standardi(?) osoitteeseen, joskaan siinä ei näy language template oikein. Mistä johtuu?

URL: http://wiki.openstreetmap.org/index.php/Fi:Potlatch

Sisältöä ei olisi kai tarvinnut kopioida, kun linkitykset ei näköjään nimen mukaan mene (“FI:” alussa). Category tarvitaan?? + lisäys sivulle wiki.openstreetmap.org/index.php/Template:Language- Onko vielä jotain muuta mitä tarvitaan?