Wie wil mij helpen met uMap

Ik probeer een uMap kaartje te maken in de rechterkantlijn een begeleidende tekst. Maar wat ik graag zou willen is dat daar een foto te zien is, met de begeleidende tekst.

Alvast dank voor de hulp.

een voorbeeld van een uMap kaartje die dit wel voor elkaar heeft gekregen

Er van uitgaande dat je data hebt geimporteerd:

Laageigenschappen > Opties voor interactie > Vorm van de popup: Zijpaneel > Template van de popup: De inhoud van het zijpaneel.

Naast “Template voor de popup” klik je op het vraagteken voor de syntax.

Zie mijn kaartje van de Grebbelinie (probeersel, nog niet af): http://umap.openstreetmap.fr/nl/map/grebbelinie_691693#15/52.0894/5.4718

Op de rode circels (kazematten) is een pop-up (geen zijpaneel dus) gefefinieerd. Op basis van de “ref” tag uit OSM heb ik enige dynamiek ingebouwd om hyperlinks te genereren en bijvoorbeeld afbeeldingen op te halen.

Inhoud pop-up met OSM-velden tussen accolades:

# {model} 
Objectnummerr: {ref}

{{https://tools.wmflabs.org/hub/{wikidata}?p=P18|250}}
# Externe Links
Links werken uitsluitend indien item op externe bron aanwezig is

[[monumentenregister.cultureelerfgoed.nl/monumenten/{ref:rce}|Monumentregister {ref:rce} info over kazemat {ref}]]
[[{website}|Kazemat {ref} op www..bunkerinfo.nl]]
[[wikidata.org/wiki/{wikidata}|Kazemat {ref} op Wikidata]]
{url}

Het wordt me al een stukje duidelijker, alhoewel ik het nog niet werkend heb op dit moment.

Mijn gedachte was dat de link van een foto bijvoorbeeld op dropbox mocht staan, met een gecreëerde link de foto zou kunnen ophalen. (of een image site zoals : https://postlmg.cc/))

Maar dit was te makkelijk gedacht.
Op dit moment heb ik geen tijd om het uit te testen, maar als ik tijd heb (wellicht na de vakantieperiode) meld ik me weer.

Met je tip, zocht ik naar Template voor popup, deze kon ik niet vinden op poi niveau, later zag ik dat deze instelling op “laag niveau” te vinden is.

Alvast dank voor je hulp.
(mocht je meer tips hebben hoor ik het graag)

Je kunt gewoon naar een URL op dropbox linken. In mijn geval spreek ik een webservice aan om de URL van de eerste afbeelding van een wikidata-entry op te halen:

{{https://tools.wmflabs.org/hub/{wikidata}?p=P18|250}}

Die kun je dus gewoon vervangen door

{{https://website.nl/afbeelding.jpg}}

Dynamisch data in uMap importeren via een overpass query is te storingsgevoelig, gebruik GeoJSON waarbij het belangrijk is dat elke kaartlaag éénvormig is (dus geen mix van nodes, ways en polygonen)

Je kunt ook niet achteraf een import splitsen in meerdere lagen (datasets). Voor mijn kaartje “eigendom natuur Veluwe, Vallei en Eem” moest ik van mijn enkele overpass-query negen afzonderlijke maken en importeren.

Één week experimenteren met uMap heeft mij twee enigzins bruikbare maar erg onderhoudsgevoelige kaarten opgeleverd waarbij ik veel beperkingen tegenkwam v.w.b. kaarttekenstijlen. Dit is de reden waarom ik nu met Leaflet.js aan het experimenteren ben, maar dan moet je wel een eigen website of server hebben.