Wie wil fietsknooppuntroute Oortjespad bij Kanis omleggen?

Het Oortjespad bij Kanis heeft parallel een nieuw stuk fietspad gekregen. Op de weg zelf staat inmiddels een bord C15 (verboden voor fietsen en bromfietsen). Zou iemand de fietsknooppuntenroute willen verleggen naar de bestaande parallel wegen en voetpad (fietsen toegestaan) en het nieuwe fietspad? Zie note: https://www.openstreetmap.org/note/1553138
Met dank alvast!

Route is omgelegd en knooppunt 64 verplaatst

Dick, zeer bedankt weer!
PS. De knooppuntbordjes zijn nog niet aangepast.

Heb je eigenlijk ergens een workflow oid gemaakt van hoe je telkens die routes zo snel voor elkaar krijgt. Ik zie hier ook wel eens dat je in actie komt nadat ik (of anderen) weer eens een route verneukt hebben. Hoe hou je dat bij? Krijg je daarvan meldingen of zoek je specifiek daarop?

Er draait een tool, die we VMarc noemen, naar de bouwer ervan. Die monitort voortdurend al het knooppuntnetwerk in OSM voor Nederland, België en Duitsland: https://knooppuntnet.nl/nl/overview De tool bekijk ik regelmatig en bij fouten kom ik in actie, maar alleen voor Nederland. De bekende en niet oplosbare fouten ken ik inmiddels uit mijn hoofd, dus ik zie snel of er nieuwe fouten bij gekomen zijn.
Verder kijk ik regelmatig hier op het forum en ik gebruik de tool van Neiss om de open notes te bekijken http://resultmaps.neis-one.org/osm-notes-country-feed?c=Netherlands&a=opened

Ik heb 30 jaar in de IT gewerkt en de meeste tijd ervan als foutoplosser, dus ja, dat laat je dan niet meer los. :slight_smile:

Dank je Dick, ik wil me ook eens wat meer verdiepen in routes en knooppunten, zodat ik niet te pas en te onpas op jouw kennis vaar… :wink:

Als je in VMarc aanmeldt met je OSM account, dat kun je eenmalig doen, kun je ook uitgebreide analyses van de wijzigingen bekijken tot op node niveau. Heel fraai

Ik heb net de LF12 omgelegd conform de nieuwe bewegwijzering. Ondanks dat ik het met JOSM doe blijft het een heel geworstel. Denk dat het nu goed is. Zodra de route splitst door zo’n tunnel vind ik het lastig worden. Benieuwd wat V marc er van vindt … en Dick natuurlijk. :slight_smile:

edit… https://www.openstreetmap.org/#map=15/51.7666/4.6302&layers=C

VMarc doet niets met LF routes, die bekijkt alleen knooppuntroutes

Gescheiden rijroutes, dus aparte heen- en terugroutes zijn niet zo moeilijk:

  1. eerst de heenroute met forward/backward in de richting van de route
  2. dan de terugroute vanaf het eerste splitspunt, en dan tegen de richting van de route in. Vooral dit is wel wat lastig, je moet “andersom” denken

De LF route ziet er goed uit.

Dat is jammer, ik hoop dat op termijn er een uitbreiding of soortgelijke tool voor LF en LAW-routes komt. Ik zou er graag aan bijdragen, maar technisch ben ik een nul dus kan het niet zelf doen.