Wie van jullie is ook OSMF lid?

Toen ik begon met mappen bij OSM heb ik me ook aangemeld als betalend lid van OSMF, dat leek me niet meer dan normaal.
Maar ik blijk toch een uitzondering te zijn!
Van het halfmiljoen geregistreerde mappers, blijken er op 31-12-2013 slechts 513 (!!!) de moeite hebben genomen om ook “lid” te worden van OSMF.
De statistieken in onderstaande tabellen zijn - wat mij betreft - schokkend:

http://wiki.osmfoundation.org/wiki/Membership/Statistics

En vooral als je kijkt naar het aantal leden nu. Een droevige terugval.

Wat doet dat bestuur [1] van 7 mensen eigenlijk behalve elkaar op OSMF-talk nu de tent uitvechten?

Ik heb de moeite genomen om de statuten van de afgelopen jaren door te nemen, maar wat ik daar van denken moet??

Kortom, wie is er hier ook betalend lid van OSMF en vooral: waarom niet?

[1]
http://wiki.osmfoundation.org/wiki/Officers_%26_Board

de terugval valt volgens mij wel mee. Als ik zo naar het lijstje kijk zijn er per 1-10-2014 182 Mn, 336 Ma en 5 Mc leden. Totaal 523

Ik weet dat Henk altijd druk is met SOTM én de ledenlijst bijhoudt. De voorzitter, Simon, heeft volgens mij diverse presentaties gehouden op conferenties. Met een penningmeester voor het bijhouden van de Ponden en een secretaris voor de verslaglegging heb je het denk zo’n beetje gehad. Dat de OSMF meer zou kunnen doen, dat klopt. Zie ook de manifesto’s: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Foundation/AGM14/Election_to_Board

Het huidige bestuur functioneert in ieder geval niet als een team. En dat helpt niet echt. Zo sta ik wat verbaasd te kijken van de discussies over een face-to-face meeting en het bijhouden van de centjes en de ledenlijst.

Ik ben een Ma’er. Dus ga ik stemmen op de kandidaten die de OSMF mijns inziens wel een stap verder kunnen helpen.

Hi Marc, goede link. Ik heb hoeken van OSM gezien die ik niet kende. Mijn idee na aanschaf van een GPS, was slechts een kleine bijdrage aan OSM te leveren. Maar ik realiseerde me al snel, dat slechts gemarkeerde wandelpaden (routes) voor mapping in aanmerking kwamen. Dus kon ik mijn wandel archief (30jr) weer sluiten, sommige paden, ‘LAW’ waren al gemapt door de wandelgroep onder ons. En heb me er op toegelegd de huidige kaart dan maar aan te vullen met alles wat er in de openbare ruimte te zien is en aandacht verdient. Waar ik me wel over verbaasde is dat er geen schema lijkt te zijn over wie wanneer en na welke periode aftreedt en herkiesbaar is en na welke periode ? Het gekrakeel daarover riep bij mij de nodige vragen op.
Ik wist trouwens ook niet dat je lid (member) kon worden, en dacht dat ik met een account al aardig op streek was. Wat is een Ma er - member associate ? Ik ben meer van de menselijke contactuele benadering om zo een keuze te maken bij een verkiezing, lastig bij OSM. Ik denk ooit Kathleen in Amsterdam gezien te hebben maar kortstondig.

Ik wist niet eens dat je lid kon worden.
OSM is een foundation, een stichting dus, en ik zou ook eigenlijk niet verwachten dat je daar lid van kan worden. Lid worden doe je van een vereniging, ten minste, dat dacht ik altijd. Het zal wel een stichting in de UK zijn, en wellicht/blijkbaar is het daar allemaal anders geregeld.

Daarnaast zou ik ook eigenlijk niet weten op wie te stemmen, want informatie over kandidaten en wie waar voor staat ken ik niet.

Zie hier:

http://wiki.osmfoundation.org/wiki/Membership

Die headers van beide tabellen zijn nogal verwarrend, maar je hebt gelijk. Wel is het aantal achterstallige betalingen dan vrij hoog!