Wegen worden niet gerenderd door relatie?

Vanmiddag kwam ik onderstaande note tegen.

Het lijkt erop dat de wegen niet gerenderd worden ivm de aanwezige relatie.
Omdat de oorspronkelijke relatie al uit 2011 stamt, wil ik hier vragen wat de oplossing is, voordat er edits verricht worden om het te fixen.

Deze multipolygon betekent niets. Het is een oppervlak met een binnen- en buitenrand dat verder geen tags heeft. Zo iets hoort niet op de kaart, maar dat de wegen daardoor ook verdwijnen lijkt mij een bug in de renderer.

Het lijkt erop dat de relatie de oorzaak is.
Normaal gesproken dienen de tags van de outer op de relatie te staan, in deze relatie zijn meerdere outers.
Persoonlijk denk ik dat dit de oorzaak is.
Tevens zie ik het nut (nog) niet waarom dit in een relatie is ondergebracht. De inner is een stukje gras en er zijn meerdere wegen als outer.

Als echt een bug van de renderer is kan deze het beste hier worden gemeld: https://github.com/mapnik/mapnik/issues

Het lijkt inderdaad een render probleem te zijn op osm.org
OSRM ligt er uit op het moment van schrijven, en kan het daar niet controleren.
Mapzen routeert netjes.

http://www.openstreetmap.org/directions?engine=mapzen_car&route=52.07717%2C4.35562%3B52.07667%2C4.35452#map=19/52.07692/4.35507

Afgezien of het een en ander wel routeert, wie zou me uitleg kunnen geven over de gekozen relatie/multipolygon.
Ik begrijp niet goed waarom deze relatie er is.

Er zijn meerdere renderers die niet overweg kunnen met deze relatie.
Umap Frankrijk
openstreetmap.de

Mapquest lijkt goed te gaan
Zelfs Wanderreitkarte rendert goed

Wat ik wel zie is dat de weg opgesplitst is sinds 2011. De oorspronkelijke relatie had 1 outer en 1 inner member. De outer was getagd als roundabout, er staan ook twee notes op, de laatste van de mapper die de roundabout tag verwijderd heeft.

Het nut ervan ontgaat me. Volgens mij kan de relatie gewoon gewist worden.

Mijn idee +1

Multipolygoon gewoon verwijderen uit relatievenster en klaar is Klara. Het binnenveld is getagged, dus geen probleem verder.
Hier heeft iemand niet helemaal begrepen waar een multipolygoon voor is of heeft teveel in de wiki in de multipolygonen examples gekeken.

Ik zou voorstellen om deze maar even te laten staan tot de bug bij de renderer is uitgezocht, ik ben nu even aan het kijken bij welk project ik de bug moet plaatsen (mapnik of de kaartstijl). Als er naar die bug is gekeken dan kan de multipolygoon weg wat mij betreft.

edit: heb deze aangemaakt, https://github.com/mapnik/mapnik/issues/3516

Albert, ik denk dat dit niet bij Mapnik thuis hoort, maar eerder bij de osm2pgsql Github repository:

https://github.com/openstreetmap/osm2pgsql

osm2pgsql is namelijk de tool die de import in de PostGIS render database van de openstreetmap data doet, en daarbij Simple Features compatible shapes / geometries maakt (punten/lijnen/vlakken) uit de openstreetmap XML of PBF data. Die laatste twee formats komen dan weer uit hun eigen PostgreSQL relational edit database waarin GEEN Simple Features voorkomen. Deze laatste database is de database waartegen alle edit applicaties zoals iD, JOSM en Potlach werken via de OpenStreetMap API (Application Programming Interface). In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn er dus TWEE databases actief in de cyclus van editing en rendering, en is wat wordt weergegeven op de main website slechts de weergave van de interpretatie van de OpenStreetMap data zoals die in de render database plaatsvindt, niet een rechstreekse view van de gegevens in de edit database.

Het is tijdens dit osm2pgsql import process dat de belangrijkste beslissingen worden genomen aangaande hoe multipolygonen en closed ways moeten worden behandeld: als vlak of lijn. Toegegeven, daaroverheen komt dan uiteindelijk nog wel de styling van openstreetmap, zoals b.v. de standaard OpenStreetMap-cart style, en kan evt. ook nog worden besloten om een Simple Features Polygon uiteindelijk toch allleen als lijn / outline i.p.v. vlak weer te geven:

https://github.com/gravitystorm/openstreetmap-carto

Opvallend genoeg geven de Fietskaart en Transport styles de wegen wel weer. Het zou interessant zijn om te weten of die styles gebruik maken van een database die met een andere versie van osm2pgsql gevuld is (ouder/nieuwer?), dan b.v. OpenStreetMap-carto(Standard) of Humanitarian.

Hé, dat is precies voor mijn oude huis!
Kars zegt hierboven dat iemand de roundabout tag verwijderd heeft, dit is niet de bedoeling, want het is wel degelijk een rotonde. Er staan zelfs een aantal rotonde-bordjes bij. Het is dan wel een misvormde rotonde, maar… het is er wel een!
Die multipolygon heeft totaal geen zin, er zitten een stukje gras en een paar wegen in. Het klopt wel, want de tram rijdt op de rails (logisch) en de rails ligt in het gras.

Robbie