Weergave winkelcentra gewijzigd?

Vandaag viel mij op dat de weergave van winkelcentra is gewijzigd op dit moment wordt in zoomlevel 18 alleen nog een dikke rode stip getoond http://www.openstreetmap.org/#map=18/52.21798/6.89640 Gek genoeg is het op een andere plaats niet hetzelfde, hier http://www.openstreetmap.org/#map=19/52.22490/6.88016 wordt de rode stip pas op zoomlevel 19 getoond.
Op openstreetmap.de wordt alleen nog de rode stip getoond, de namen van winkelcentra zijn daar dus helemaal niet meer te zien. Ik vermoed dat dit is om ruimtegebrek op de kaart te voorkomen maar ik vind deze methode wel iets te rigoureus. Zelf vind ik de winkelcentra toch tot de belangrijke objecten op de kaart behoren en zou eigenlijk de naam moeten worden weergegeven als de ruimte dit toelaat. Winkels worden bij ruimtegebrek als icoontje zonder tekst weergegeven zo zou het met winkelcentra toch ook kunnen?

Winkelcentra
Winkelcentrum
Winkelboulevard

Hoe groot is het een en de ander.
Alleen inpandig of verzameling van gebouwen.

landuse=retail en name
http://overpass-turbo.eu/s/pbi

op node of polygon gebouw?

In dit geval op node. Veranderd in nietszeggende rode stippen, dus geheel geen tekst meer in welk zoomlevel dan ook.

Een building kan geen landuse zijn. Hooguit kan landuse precies overlappen met een gebouw, maar er tegenover zitten nog meer winkels.

Waarom niet shop=mall? Ik werd er ooit op gewezen door een ervaren mapper dat shop=mall niet per se een enkel gebouw hoeft te zijn, het kan ook een verzameling gebouwen zijn, met een naam en bijvoorbeeld een huisstijl en wegwijzers.

Ik heb shop=mall gebruikt, bijvoorbeeld http://www.openstreetmap.org/node/4823844154 De reden dat ik losse nodes heb gebruikt is dat ik dan de positie naar believen kon aanpassen, zodoende kon ik de labels voor winkelcentra mooi op de meest geschikte plek zetten. Ik zal kijken of ik een andere methode moet gaan toepassen maar niettemin vind ik nog steeds dat de weergave van winkelcentra op node niet zou moeten leiden tot het minimaliseren naar een nietszeggende stip.

Dat is een bug, was me nog niet eerder opgevallen. Dit is waarschijnlijk geintroduceerd bij de wijziging waarop winkels op z17 alleen als stip worden weergegeven. Je kunt zulke issues overigens ook meteen rapporteren op https://github.com/gravitystorm/openstreetmap-carto/issues , de maintainers lezen

Je kunt winkelcentra overigens inderdaad beter als area taggen, grotere winkelcentra worden namelijk eerder weergegeven dan kleinere winkelcentra.

Huh? Waar zijn die stippen? Ik zie ze niet.

bij 73
http://www.openstreetmap.org/#map=19/52.21854/6.89378

Mogelijk dat ze alle shop=… over een kam hebben geschoren en zijn vergeten een uitzondering te maken voor shop=mall. De wiki http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:shop%3Dmall rept i.i.g. nergens over een wijziging. Zal zich dan vanzelf wel oplossen…

Sinds vandaag worden winkelcentra (op node) weer met naam weergegeven. Mooi :slight_smile:

Klopt! http://www.openstreetmap.org/user/kocio/diary/41976