Websitelinks en Wikipedialinks

Werkend met de taglocator kom ik weer achter een paar tegenstrijdigheden:

De voorkeurswijze voor het opnemen van een website is http://dit.is.een website.link”
En voor de wikipedia is het: “nl:Pagina titel” waarbij nl: ook een andere taalcode kan zijn. Er staat specifiek in de wiki: avoid full URLs such as ‘http://en.wikipedia.org/wiki/St_Paul%27s_Cathedral’

Als ik in taglocator dus zoek naar een wikipedialink of website, dan baseer ik me daarbij op deze regels. Dus in een link naar een wikipedia artikel mag de “http://” vermelding niet voorkomen.
Bij een website wordt aangeraden omdat nu juist wél te doen.

Het is natuurlijk jammer dat je toch nog allerlei varianten tegenkomt die niet volgens bovenstaande regels zijn gemaakt. De meest voorkomende is dat bij een website het “http://” deel niet wordt vermeld.
Ik heb taglocator zo ingesteld dat hij dat toch wel weet te vinden, maar bij de wikilinks ga ik uit van het voorgeschreven model. Gebruik je iets anders, dan komt hij dus niet als link naar voren.
Mijn verzoek: als jullie tijdens het werken met osm dergelijke “onjuist geformatteerde” links tegenkomen, wil je ze dan corrigeren?

Ik heb een kleine toevoeging aan taglocator gedaan. Als je nu een website tegenkomt die onjuist is getagd, dan krijg je een melding:

Is dat nuttig?
Ik heb tevens de popup wat groter gemaakt.

Ik meen dat dit in de tag validator van JOSM zit, dan zou je ze kunnen opsporen.
Eerst via overpass alle naar Josm en dan validator draaien.

edit: en zo kan het ook

Inderdaad, want het is niet mijn bedoeling om ze allemaal op te gaan sporen, maar vooral omdat mappers die mijn tool gebruiken, zo snel kunnen zien wat ze eventueel nog kunnen fixen, als ze toch al bezig zijn in een bepaald gebied.

Al mag http natuurlijk ook https zijn.

Maar volgens mij werkt http:// altijd en word je automatisch doorgelinkt naar de https:// versie.

Daar moet de web beheerder dan wel bewust moeite voor doen (html headers, javascript, mod_rewrite/urlrewrite), want het is niet ‘standaard’. Dat het meestal wel geregeld is, is een ander verhaal.

Het ging me meer om het idee dat er meer protocollen zijn dan enkel http, al moet ik toegeven dat als voor een website http niet werkt, ze waarschijnlijk een storing hebben of failliet zijn…
Dus laat de melding maar lekker staan zo!

Maar om op de oorspronkelijke vraag terug te komen. Ik pas ze wel aan als ik ze tegenkom. Tijdens de BAG nacontrole heb ik ook al vele wikipedialinks aangepast naar het juiste formaat en de website meldingen neem ik ook al mee sinds JOSM met deze validatie op de proppen kwam.

volgens mij is dit twee weken geleden eruit gehaald omdat het protocol niet vereist is: http://josm.openstreetmap.de/changeset?old_path=%2Fjosm&old=7902&new_path=%2Fjosm&new=7902&sfp_email=&sfph_mail=

En om die reden heb ik ervoor gekozen om de link klikbaar te maken, ook als dat protocol er niet bij staat, maar dan dus wel met een melding zodat de voorkeurswijze (mét protocol) kan worden aangebracht.