Ways which have a tag addr:*=... but are not closed ways.

Да ли неко разуме каква се грешка пријављује за све улице у Калуђерици?

https://tools.geofabrik.de/osmi/?view=addresses&lon=20.52008&lat=44.76407&zoom=13&overlays=interpolation,interpolation_errors,connection_lines,nearest_points,nearest_roads,nearest_areas,addrx_on_nonclosed_way

Hoće da kaže da addr:* tagove ne treba stavljati na ulice, nego samo na građevine predstavljene poligonima (tj. closed ways) ili tačkama. Zaista ne razumem zašto je neko sve ulice tagovao sa addr:suburb=Калуђерица.

Koliko znam, preporuka je da se addr: koristi u najmanjoj mogućoj meri kako bi se smanjila redundancija (npr. za kućni broj je dovoljno staviti addr:number i addr:street, a sve ostale parametre adrese treba da izvede renderer/Nominatim na osnovu geolokacije).

Neko je slično uradio i u Novom Sadu, svaka božja ulica je dobila poštanski broj, i to ne 21000 nego onaj od lokalne pošte (21137 i sl.). Nisam siguran ni da je to korektno, doduše nisam nikad shvatio kako funkcioniše to adresiranje ni u stvarnom životu.

As usual when setting an address there should be an addr:street=* matching the name=* of the respective street. Then addr:suburb=* with the same value must be added on both the address to set up and the street.
https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:addr:suburb
Možda ja nisam nešto dobro razumeo?

Zato što Magic Earth iz nekog razloga ignoriše administrativne granice u Beogradu i prilikom pretrage ponekad izlista i po 5-6 ulica i za sve njih kaže Beograd i kako da znaš gde je koja. Koliko sam primetio, jedino za adrese u Surčinu i Staroj Bežaniji pravi razliku. Ovo je pokušaj u tom smeru i nadam se da nije pucanj u prazno. Za potvrdu čekam update mape. Ako ne bude bilo rezultata i ako je ovo pogrešno, lako je vratiti u pređašnje stanje.

Ne bih nužno rekao da je “pogrešno”, samo je redundantno, a redundancija može uzrokovati greške drugog tipa kasnije u lancu.

To je primer tagovanja za renderer, ovaj put za Magic Earth (za koji prvi put čujem, iskreno).

Addresses strana savetuje da se adrese stavljaju samo na zgrade:

Obrisao sam sve addr:street tagove sa ulica pošto nije bilo očekivanih rezultata.