Wat te doen met deze weg?

Ik heb recentelijk voor het eerst een poging gedaan om een aantal door mij geconstateerde fouten in de kaart van Mierlo te corrigeren. Nadat ik constateerde dat de Vlinderlaan en het Oranjetipje [zie
http://www.openstreetmap.org/#map=18/51.44537/5.60006] op de verkeerde plaats lagen/de verkeerde vorm hadden, heb ik op basis van een aantal GPS tracks een paar aanpassingen gedaan waarna beide straten beter overeenkomen met de werkelijkheid.

Nu staat er ook nog een versie van de Vlinderlaan op de kaart [de wit-blauw geblokte lijn] die volgens mij nooit gerealiseerd gaat worden [omdat de weg er al ligt maar op een iets andere plek]. Dit roept de volgende vraag op: kan ik deze weg opruimen? Wat is de bron van deze informatie?

Ik ben een beginner en ben geneigd om de weg maar weg te halen maar weet niet of dit acceptabel is. Wat te doen?

Welkom op het OSM forum.
Het begin van je nieuwe hobby. Vragen mag je altijd stellen, zo is een ieder begonnen. Je zult zien dat er een nieuwe wereld voor je open gaat, en het een beetje verslavend gaat werken.
Er zijn veel wiki gerelateerde pagina’s waar veel info staat. Hier zullen de forumlezers dan ook vaak naar refereren zodat je weer een nieuwe openbaring zult ervaren.

Even op je vraag terugkomend.

De wit-blauw geblokte lijn is getagd als :
highway=proposed
proposed=cycleway
Deze is aangebracht door M0492 op 05.05.14

De Vlinderlaan is aangebracht door M0492 op 23.10.13
Jij hebt 10.08.14 een wijziging aangebracht en daarna is de weg door Rienk aangepast

Zelf denk ik dat de proposed weg vergeten is weg te halen, alhoewel deze recentelijk is aangebracht. Je zou kunnen overwegen om contact op te nemen (mail) met MO492 om te vragen waarom hij op 05.05.14 deze proposed weg heeft aangebracht.
Oranje tipje is door jou aangebracht :slight_smile: Dit was eigenlijk de taak van Zugführer_BAG tijdens zijn BAG import had hij een controle moeten uitvoeren of er adresnodes bestonden die geen fysieke straat (/pad etc) op OSM hadden. Aangezien dit een stukje nieuwbouw (2013) is, zal het Oranjetipje ook wel een nieuwe straat zijn.

Hoe je bovenstaande naar voren kunt halen is een stapje verder, ook dit gaat spelenderwijs. Een tip: leg een hoofdstuk met favorieten aan met veel geraadpleegde pagina’s.

Succes met je nieuwe hobby.

Ik zie (nu pas) dat het een toekomstig fietspad (cycleway) gaat worden.