Wat is een ijssalon?

Bij het ontwikkelen van taglocator stuit ik doorlopend op overbodige manieren van taggen. Je vraagt je af waarom er andere key=value paren moeten komen voor iets wat al duidelijk beschreven kan worden:
Het kan zo:

Maar ook zó:

Ga je eens hier kijken (want in die stad hebben ze pas echt veel ijssalons), dan zie je ongeveer 50/50. Een duidelijker bewijs voor de overbodigheid van een van de twee is er niet.
http://mijndev.openstreetmap.nl/~marczoutendijk/taglocator/?map=food&zoom=12&lat=48.20298&lon=16.42515&layers=B00FFFTFFFFFFFFFFFFFFFFF
Ik zelf kies altijd voor mogelijkheid 2 hierboven (amenity=ice_cream).
Een café (of fast_food) met cuisine=ice_cream??? Welke idioot heeft dat nou weer bedacht? Vast iemand die nog nooit echt ijs heeft gegeten. Je noemt de Hema toch ook geen slager omdat je er worst kunt krijgen!

Valt je nog iets op in bovenstaande screenshots?
De key amenity is nu klikbaar geworden en verwijst naar de betreffende pagina uit de wiki. Dat geldt voor alle andere hoofdsleutels (tourism, shop etc.) die ik in de verschillende layers heb staan. Scheelt weer wat klikken als je bezig bent met mappen en niet meer weet waar/hoe een sleutel moet worden gebruikt.

Zou het met rendering te maken kunnen hebben?
De kip was eerder dan het ei?

amenity=cafe werd al lange tijd gerenderd op de mapnik layer, en vermoedelijk (dit weet ik dus niet zeker) werd amenity=ice_cream in een later stadium gerenderd.

Het is maar een gok, ik kan me er overigens wel een voorstelling bij maken.

In Duitsland stikt het van de ijscafés, dus daar zal die tag wel zijn verzonnen.
Wat doen jullie met ijssalons die in de winter kledingzaken* zijn?
Ik heb er maar twee nodes van gemaakt op hetzelfde adres.

*) Bij het taggen viel me ook op dat er wel héél erg veel kledingzaken zijn

Ligfietser, dan toch wel met seasonal denk ? Voor kleding zaken heb je een lokaaltje nodig, maar t verbaast me niet, gouden handel.

Ja seasonal, http://www.openstreetmap.org/node/2672777307

Ligfietser :slight_smile: Ik heb de WIKI nagelopen, ik vondt het tussen alle perfecte tags toch wat vaag; verkoop je nu ijs in de winter of in de zomer. Ja logisch maar toch, 't blijft vaag.

Marc,

Mooi werk aan je Tag Locator.

Ik wil je leven niet zuur maken ;), liever zoet, maar er is ook al shop=ice_cream :stuck_out_tongue: als derde optie… Met 850 uses wereldwijd is die ook niet meer echt te negeren. Zie deze link naar Taginfo:

https://taginfo.openstreetmap.org/search?q=shop%3Dice_cream

Ik ben tijdens het werk aan mijn renderer talloze van dergelijke voorbeelden met multiple tagging schemes tegengekomen. Een grote schoonmaak en uniformering zou mooi zijn, maar daar is nog wel wat weerstand te overwinnen…

Marco

Openingstijden zijn ook vaag, ergens in de lente gaan ze open totdat het te koud wordt in het najaar.