Wat doen met internationale mappers die over lokale tagging beginnen

Ik heb erg veel tijd in micromapping gestopt, en merk steeds vaker dat er allerlei berichten van “armchair mappers” komen dat mijn tagging niet zou voorkomen in taginfo, of andere statistieken. Weet iemand of er ergens een OpenStreetMap guideline waarin dit mappers autisme actief wordt besteden?

Ik werd laatst ook gelijk benadert na het zetten van een nieuwe key.
disabled_vehicle=no
http://osm.mueschelsoft.de/taginfo/newkeys.htm

https://www.openstreetmap.org/changeset/50033644

https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Taginfo/Sites

Een goed inhoudelijk weerwoord geven.

Als ik dit overzicht zo eens bekijk zijn het voornamelijk typo’s.
Iets meer intelligentie in de diverse editors om dit te herkennen en voorstellen te corrigeren zou wenselijk zijn.

Zoiets als de JOSM validator nu al heeft voor straatnamen die veel op elkaar lijken en dat tegen een lijst van de 1000 (of meer natuurlijk) meeste gebruikte keys zou al erg veel schelen zou ik denken.

Als je een tag ‘introduceert’ , zoals bijv. de ref:VHAG , die ik hier vermeld, ben je dan ook verplicht van de wiki / description / translation en de rest van de ‘reutemeteut’ allemaal zelf te gaan invullen ?? :roll_eyes:

Lijkt me wel handig om ergens te documenteren wat deze (of een andere) tag betekent, ik zou bij het aanmaken en gebruik van een eigen tag minimaal een nederlandse of engelse Wiki pagina aanmaken met basisinformatie. Al zijn het maar 10 zinnen, dan is het vastgelegd, en beter te vinden dan uitleg op een forum bladzijde.

Heb dat ‘willen’ doen, doch zit te ‘klooien’ met die captcha , die er NIET eens opstaat … begin er stilaan ‘de brui’ aan te geven :roll_eyes:

EDIT ; is gelukt nu, ik moest mijn pop-up blokkers wel 3 keer ‘afzetten’ … :stuck_out_tongue:

Misschien heb je hier nog iets aan.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Snelcursus

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als de tag niet is erkend dan zal iedere tekst direct worden verwijderd.

Erkend door wie ? :roll_eyes:

Voordat je een nieuwe tag hoort te gebruiken moet deze eerst door de community als geheel worden goedgekeurd. Het process staat hier beschreven: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Proposal_process.

“OpenStreetMap does not have any content restrictions on tags that can be assigned to Nodes, Ways or Areas. You can use any tags you like.”

Goedkeuring?

Goedkeuring en moeten zijn natuurlijk behoorlijk restrictieve termen en passen derhalve niet in een open community als OSM is.

Maar, afgezien van aperte type- en taalfouten, zou iedere serieuze mapper zich wel de vraag moeten stellen of elke nieuwe tag een bijdrage levert aan de gebruiker van OSM en niet een eenmalige, soms ludieke tagging is (shop=reuzenkrentenbollenbakkerij)

Tevens zal je als je een nieuw tag introduceert die verder niet gecommuniceerd en gedocumenteerd wordt, deze tag door geen enkele renderer of andere applicatie herkend worden, waarmee het nut van deze nieuwe tagging dus nihil is.

Dus misschien moeten we woorden als ‘moeten’ en ‘goedkeuring’ beschouwen als ‘concensus’?

Maar ik kan het mis hebben.

Martin

Het is constructief om zoveel mogelijk tags te gebruiken waar concensus over is. Het is niet constructief om iemands tags te slopen zonder daar iets beters tegenover te stellen.

Kan wel eens ‘nuttig’ zijn , want in sommige gevallen kan men blijven ‘consensussen’ … tot ‘in der eeuwigheid’ :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=59476
https://de.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:WikiProjekt_Georeferenzierung/Anwendungen/OpenStreetMap/en
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Proposed_features/Street_area