Wandelroute controleren

Zojuist heb ik voor het eerst wandelroutes toegevoegd aan OSM. Zou iemand kunnen controleren of dat goed gegaan is? Het gaat om de volgende routes:
http://www.openstreetmap.org/relation/6535360
http://www.openstreetmap.org/relation/6535373

De routes zijn aangegeven met markeringen in de vorm van de Nederlandse vlag met de kleuren wit-geel-wit. Verder zijn de routes bedoeld om in een bepaalde richting te lopen. Bij de eerste begint de route in Ambrolauri (het dorpje) en gaat richting het zuidoosten. De andere route begint ten oosten van Sadmeli en eindigt ten westen. Hoe ik deze richting aan moet geven is mij niet duidelijk. Kan iemand daarbij helpen?

Als het rondlopers zijn, is het gebruikelijk in OSM om geen richting aan te geven. Dan wordt roundtrip=yes gebruikt en als de route rond is, zie je dat in het relatievenster in JOSM
Als je echt eenrichting wilt, dan geef je in het relatievenster in JOSM de weg de role forward of backward. forward is met de tekenrichting van de weg mee, backward er tegen in.

In het relatievenster in JOSM zien de routes er goed uit. Er zitten geen gaten in. Ik kan niet naar de wegen, waarschijnlijk moet ik dan een andere server hebben.

Ziet er mooi uit. Paar tips:

het is gebruikelijk om ook een tag toe te voegen om aan te geven of het een lokale, regionale, nationale of internationale route is. In jouw geval bijvoorbeeld:

network=lwn

Je kan de markering in het veld aangeven met behulp van de tag symbol:

symbol=yellow bar on white background

Je gebruikt de tag osmc:symbol niet correct. Jouw syntax (yellow:white) betekent een gele streep op de kaart en een egaal wit symbool. De correcte syntax is osmc:symbol=waycolor:background[:foreground][[:foreground2]:text:textcolor]. Als jij een gele balk op een witte achtergrond wil krijgen, en een gele lijn op de kaart, zou dit moeten werken:

osmc:symbol=yellow:white:yellow_bar

Ik zie uit naar je vervolg bijdragen!

Henk

Beiden bedankt voor de feedback. Het commentaar van Henk heb ik verwerkt.
De route staat maar één kant op aangegeven. Bij de drie routes die ik ingetekend heb begin je allemaal op het punt dat het dichtst bij het dorp Ambrolauri ligt. Het is mij nog niet helemaal duidelijk hoe ik die richting aan kan geven.

… en osmc:symbol is nu correct!

Als je de routes op een kaart wil zien:
http://hiking.waymarkedtrails.org/#?map=13!42.5337!43.1294

Het symbool klopt nu dus inderdaad en de routes zien er hierop goed uit!