Waarom zou iemand alle landuse verwijderen uit Dierenpark Amersfoort?

Waarom zou iemand alle landuse verwijderen uit Dierenpark Amersfoort? Is hier soms alles weg?
Het commentaar luidt “padenstructuur updaten voor Dierenpark Amersfoort” Mapper heeft in het verleden al meer gemapt hier.

Een reactie heb ik nog niet ontvangen.
https://www.openstreetmap.org/changeset/59803899#map=16/52.1506/5.3449

https://overpass-api.de/achavi/?changeset=59803899

Vorig jaar heeft hij hetzelfde gaan met Wildlands in Emmen. Daar lijkt het iig op.

Eerst heeft hij all bestaande landuse verwijderd (https://www.openstreetmap.org/changeset/46518347) en vervolgens in latere changesets weer teruggebracht.

Maar toen heeft hij alleen binnen wildlands verwijderd. Nu is ook een boel bos buiten de dierentuin weggehaald.

OSMCha link:
https://osmcha.mapbox.com/?filters=%7B%22date__gte%22%3A%5B%7B%22label%22%3A%22%22%2C%22value%22%3A%22%22%7D%5D%2C%22users%22%3A%5B%7B%22label%22%3A%22jrheijden%22%2C%22value%22%3A%22jrheijden%22%7D%5D%7D

Ik kan me best voorstellen dat die landuse hopeloos is verouderd. Lijkt me geen vandalisme, hij is er nog mee bezig, gewoon laten begaan en afwachten lijkt me.

Oke… zal vast wel weer iets worden…

Ik zou de changeset gewoon maar terugdraaien. Zo is het olifantenverblijf ook weggehaald. Kan me niet voorstellen dat dit ooit de bedoeling is geweest.

'k Wacht even een reactie af… misschien zijn de olfanten op. :slight_smile:

We hebben nu lang genoeg gewacht en hij heeft nog steeds niets afgemaakt. Heb zijn changesset weer teruggedraaid.

Pak van mijn hart voor de olifanten…

Dag allemaal,

Blijkbaar hebben mijn bewerkingen tot nog al wat opschudding gezorgd en dat is zeker niet mijn bedoeling. Maar dat wanneer ik binnen 7 uur vanaf de eerste reactie hierboven nog niet heb gereageerd en dat dan het geduld op is vind ik wel heel voorbarig. Ik heb ook gewoon een baan en lees nu pas jullie comments. Maar goed even een toelichting van mijn kant.

Inderdaad is de inrichting van Dierenpark Amersfoort hopeloos verouderd. Daar komt bij dat wat er in staat deels niet overeenkomt met de werkelijkheid. Dit constateer ik door o.a. eigen GPS metingen maar ook als je bijvoorbeeld de luchtfoto van PDOK actueel er overheen legt dan zijn paden en gebouwen niet op de juiste plaats ingetekend.

Omdat er heel veel niet klopt heb ik bijna alles binnen het dierenpark verwijderd en ben opnieuw begonnen. Dat kost best veel tijd. Ik was gestopt waar ik gebleven was, om vanavond daar weer verder mee te gaan. Inderdaad heb ik ook Wildlands Adventure Zoo Emmen ingetekend maar dat was voornamelijk oorspronkelijk grasland en een paar gebouwen. Een zelfde resultaat moet ook Dierenpark Amersfoort opleveren als ik klaar ben. Verwacht in de loop van volgende week omdat ik ook na bewerking zaken op locatie naloop.

In mijn enthousiasme heb ik blijkbaar ook zaken verwijderd die de parkgrens overschreden. Ik zal de landuse welke dit betreft verschuiven tot aan de parkgrens ipv verwijderen. Al het overige binnen het park verwijder ik indien dit niet meer van toepassing is om overzicht te houden. Ook de olifantenstal is bijvoorbeeld verkeerd getekend of was ooit een ander gebouw en maak ik opnieuw. Het eindresultaat zal vergelijkbaar zijn als Wildlands in Emmen.

Graag hoor ik jullie feedback voordat ik weer opnieuw kan beginnen. Overigens mag het terugdraaien van mijn bewerkingen zo blijven zodat ik de oorspronkelijke landuse die de parkgrenzen overschrijdt goed terug kan plaatsen.

Bedankt voor je reaktie jrheijden, prima dat je de verouderde landuse van het dierenpark wil aanpakken. Ik heb de zaak echter teruggedraaid omdat je ook hele bosgebieden buiten het park heb weggegooid. Ik ben me ervan bewust dat het aanpassen tijd kost maar laat niet de boel de boel en beginnende met het leegmaken van het hele gebied. Ik zie dat je met JOSM werkt. Dan zou je het hele park offline kunnen mappen in je eigen tijd, en pas later in een keer uploaden, zodat niemand zich hoeft te ergeren aan lege plekken op de kaart.

Hoi jrheijden. Heel erg bedankt dat je je bedoelingen hier op het forum zo goed toelicht. Ga gerust je gang met het mappen van de dierentuin, maar dan deze keer wel wat meer binnen de parkgrenzen ;).

Je wijziging was zowieso (deels) teruggedraaid om de gebieden buiten de parkgrenzen te herstellen. En bijvoorbeeld ook het olifantenverblijf uit de BAG. We hadden gelukkig ook wel door dat het verwijderen ervan niet jouw bedoeling is geweest.

@ligfietser, Het pad of loopgebied wat toegevoegd was, is dat ook ongedaan gemaakt? Dat was verder wel goed zo en dan hoeft het weer niet opnieuw toegevoegd te worden :).

Ik heb helaas alles verwijderd in die bewust changeset kan niet zo gauw zien wat wel en niet toegevoegd was.
Kan zijn dat het pad in een andere changeset zit, dan is dat natuurlijk behouden gebleven.

Dag jrheijden … Goed dat je reageert hier.
Het gebeurt nogal eens dat iemand begint aan een klus en vervolgens besluit er een paar weken over te gaan doen. Ondertussen zitten we met een kaart die niet meer klopt en soms zelfs niet meer routeert. Dit was ook de reden dat ik deze changeset op het forum heb gezet. Je kon echt zien dat er met zorg werd gemapt.
Je kunt het beste je edits opslaan in JOSM en dan in één keer uploaden … wel in de hoop dat niet iemand anders ondertussen aan de dierentuin heeft gewerkt, want dan krijg je bij upload een conflict. Dus niet te lang wachten.
Hier in achavi kun je nog zien wat je edits waren. https://overpass-api.de/achavi/?changeset=59803899
Probeer ook in je commentaar aan te geven wat je doet, want daar wordt het verwijderen van de landuse niet genoemd.
Succes,
Eggie

In principe zou je ook de Reverter Plugin kunnen gebruik in JOSM en de revert van je edit kunnen reverten (maar niet uploaden!). Dan heb je je gecreerde situatie weer terug, en dan kun je daarin verder editten. Als je klaar bent kun je deze vervolgens uploaden.

Een kleine aanvulling op wat Eggie hierboven schrijft.
Als je met zo’n project begint kun het beste een opmerking op de kaart plaatsen met daarin jouw aankondiging met wat je gaat doen en een verzoek aan andere mappers om daar dus even geen wijzigingen aan te brengen.
Als je dan na enkele dagen/weken het hele project in één keer upload, zijn er ook geen conflicten.

En ga zo door, want ook in Emmen ziet het er goed uit.

Klopt, ik heb mijn gereverte changeset in JOSM even teruggezet en dan zie ik de nieuwe ingetekende paden weer.
Ik heb deze laag uiteraard niet geupload maar wel opgeslagen als osm laag, die kan je hier downloaden: https://drive.google.com/file/d/1SV9h8u1X2G_wPGjF0hXULKStHQaW8qXf/view?usp=sharing Scheelt idd weer een hoop intekenwerk.
Een opmerking op de kaart maken is een goede suggestie.

Dank jullie voor de feedback en suggesties. ik ga er mee aan de slag. Ik zal inderdaad eerst offline mijn bewerkingen maken alvorens deze te uploaden. Fijn dat ik de reeds gedane bewerkingen kan hergebruiken.

Binnenkort dus het (voorlopige) eindresultaat voor het park als geheel.

Hoi, naast een opmerking op de kaart (die wel door sommigen, maar niet door iedereen gezien zal worden ) kan het ook nooit kwaad om in de comment bij de changeset aan te geven als er nog een vervolg komt op de edit als het toch in stukjes moet (conflicten blijven lastig).

En laten we elkaar inderdaad iets meer dan 7 uur gunnen, zowel voor slaap als voor een werkdag is dat wat aan de korte kant :wink:

Mooi dat het zo lijkt opgelost en dat het door Jrheijden zo goed wordt opgepakt.
Ik had me kunnen voorstellen dat een mapper na zo’n snelle ingreep even geen zin meer zou hebben.
Ik ben het eens met Multimodaal dat meer tijd gegund had mogen worden.
Die aangepaste werkwijze is een goed advies en had best kunnen ingaan voor het vervolg zonder het terugdraaien van die changeset.
Het was nou niet dat er een landelijke verkeersslagader in de vernieling was gemapt of iets in die orde.

Landelijke verkeersslagaders boeien me als fietser sowieso niet, maar wel dat stuk bos waar ik regelmatig fiets :wink: vandaar mijn haast.
Mijn excuses voor de overlast. Mocht je hulp nodig hebben laat het me maar weten.