vraagje over basecamp/mapsource gebruiken met mio cyclo

kan ik mapsource of basecamp gebruiken om routes te maken voor mijn mio cyclo 300 west europa?
misschien is dat de oplossing om toch mooie routes in duitsland te kunnen fietsen.
op mio share staan geen duitse fietspaden en op routeyou ook niet.
ik heb net gezien dat er ook downloads zijn van verschillende osm kaarten voor op de pc te gebruiken.

…als de tracks die je maakt of download van b.v. www.gpstracks.nl geschikt zijn voor de mio. Hebben de tracks die je maakt de extentie gpx? Je kunt ze dan in mapsource of basecamp opslaan. Het overzetten van de tracks zal dan met windows verkenner moeten gebeuren. Mapsource en basecamp zoeken immers naar het mapje garmin/gpx . Je zult de tracks ook moeten opslaan als *.gpx en niet *.gdb
Zou dus niet zomaar het programma gebruiken om de kaarten over te sturen, want dat gaat vast mis.

Of je routes kunt maken die geschikt zijn voor de mio??? Dat is iets anders dan tracks. Heb trouwens geen idee hoe de mio met tracks omgaat.
Je zou deze vragen ook kunnen stellen op www.gps.nl Daar zit een schat aan gpsdeskundigen. (Hans Vaessen b.v.) Dit is meer het forum voor de kaartenmakers.
eggie

Als ik het artikel in de Vogelvrije fietser goed heb begrepen is het mogelijk (maar omslachtig) om tracks op de MIO te zetten.
Dan kan je inderdaad eerst met mapsource/basecamp een route maken, die omzetten naar een track en dan via een moeilijke omweg op de MIO te zetten.
Alleen geeft een track normaal op een GPS geen aanwijzingen en een route wel.

Dat is zeker een optie. Eerst basecamp downloaden en installeren. Verolgens de OFM downloaden en installeren. Daarna kun je in BC tracks maken (sporen heet dat in BC). Als je die opslaat als GPX bestand en in je Mio inleest (weet niet hoe dat werkt maar dat weet je hopelijk zelf) dan zou het moeten kunnen.

Alternatief is gewoon zelf tracks maken met allerlei online routeplanners. Zo zijn er bv deze waarbij je je eigen route kunt maken en op laten slaan als track in het generieke GPX formaat.

http://bikeroutetoaster.com/Course.aspx
http://cycling.lonvia.de/nl/ (LF routes)
http://www.yournavigation.org/

Veel mensen gebruiken voor fietsvakantie de planner http://www.bikemap.net/ om meerdaagse routes/tracks in te tekenen.

Ik gebruik liever http://ridewithgps.com :sunglasses:

Betere hoogteprofielen en routering met OSM of google Maps.