vogelkijkhutten

Hoi,

Ik ben sinds kort bezig met osm, heb wat wegen aangepast en poi,s geplaatst. Nu wil ik de vogelkijkhutten die er in NL zijn op de kaart zetten. Weet iemand welk symbool ik hier voor kan gebruiken. Ik heb nog op de internationale site gezocht onder bird hide maar kan hier ook niets vinden

groet

Frank

Dat is gek, ik log in met mijn eigen naam knarf, dus zonder hoofdletter F en ik ben ineens een zweed uit uppland. Wie weet hoe dit kan?

groet

Frank ( uit Nederland)

leisure=bird_hide als ik even op de wiki zoek.

En zie ik ook dat er ergens bird_hire=tower_hide wordt gebruikt. Misschien is die ook handig?

Ik heb tot nu toe wel vaak leisure=viewpoint gebruikt omdat ik ook geen specifieke tag kon vinden (voor 2009), en omdat functie natuurlijk wat overlapt.

Trouwens in JOSM staat in nederlandse vertaling, een vogeluitkijkpost. Selecteer je deze echter dan wordt er een tag van hunting_stand op gezet. Leek mij iets geheel anders, dus ik heb dat nooit gebruikt. Is natuurlijk zo dat sommige vogelkijkhutten op die hokjes op palen lijken maar lijkt met toch iets geheel anders.

Qua jachthutten heb je zelfs nog 2 aparte taggings, grotendeels ingegeven door het feit dat het duitse deel van de mappers slecht meedraait in het internationale verhaal:

amenity=hunting_stand: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Hochsitze

amenity=hunting_blind: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Proposed_features/hunting_blind

Ben ik het mee eens. Denk ik de enige logische.
bird_hire=tower_hide zie ik slechts 1 keer gebruikt worden en 0 (nul) keer in Nederland.

@knarF of knarf
Ik zou wel de tag op de 3dShape zetten als die aanwezig is (en geen extra node erneerzetten). En zeker niet de 3dShape verwijderen en vervangen door een enkele node (http://www.openstreetmap.org/browse/changeset/5879727). Behalve natuurlijk als van die shape helemaal niks meer klopt.
En denk eraan dat je dezelfde tagging aanhoud en niet varieert, tourism=birdhide (http://www.openstreetmap.org/browse/changeset/5879727)

Wat betreft you Username:
Op OSM vind ik vind jouw wijzigingen onder knarf (zonder hoofdletter) en de wijzigingen van knarF lijken me in zweden te zitten. Is dat op het forum net andersom?

Uhm, wtf? I did not wrote that above!

There has to be a serious bug in the boards system!

knarF: I emailed you about it. There was a case sensitive bug in the login system, but it should be fixed now.

Ah, I did not see that at first, I always start reading my e-mail in the order they arrived.
And somehow I got some notices from OSM forum.

I’m sorry about the confusion and the bug. The problem was limited to the forum only and the other user (with almost the same username) could not have done anything harmful besides typing posts under your name, change your preferences, signature and avatar. He could not alter or read your password or anything else.

Ik heb het gebouw teruggehaald.

Sorry voor het ongemak, van het verwijderen van het gebouw. Zie het verhaal net ( beginner he). Ik zie dat het probleem met het onder een andere naam inloggen ook is opgelost

gr

Frank

Heb gelijk ook de vogelkijkhutten in het lauwersmeer ook maar gedaan. En een uitkijkheuvel met scherm om vogelaars wat minder zichtbaar te maken, volgens de talk page van de wiki bird_hide page moeten die er ook onder kunnen vallen.
Enkele uitkijktorens heb ik maar op tourism=viewpoint en man_made=tower gehouden, ook al zullen het meest vogelaars zijn die er gebruik van maken.

Ik vind het voorstel om het “verrekijkertje” als symbool te gebruiken wel aardig. Nu kun je eigenlijk niet zien dat het een vogelkijkhut is. Zouden wij dat ook toe kunnen passen en zo ja hoe dan

groet

Frank